PÄÄKAUPUNKISEUDUN KILPIRAUHASYHDISTYS RY


Menneet tapahtumat

VUODEN 2020 MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Tammikuu

Näyttelyintro Ateneumin taidemuseon Maailmalta itseni löysin – Helene Schjerfbeck sekä Taiteilijoiden Ruovesi -näyttelyihin 

sunnuntaina 19.1. klo 14.00, Kaivokatu 2, Helsinki. Näyttelyintrossa istutaan mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Introon sisältyy kuvaesitys. Intron kesto on noin 30 minuuttia ja se alkaa museon sisäpihalta. Intron jälkeen voimme tutustua näyttelyyn omaan tahtiin. Yhdistys maksaa näyttelyintron, mutta lipun näyttelyyn osallistuja maksaa itse. Normaalihintainen lippu 17 €, alennuslippu 15 €, museokortilla ilmaiseksi. Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 7.1. mennessä sähköpostilla liisa.saha@gmail.com tai puh. 044 3342025. Varattuna 30 paikkaa.

Espoossa avoin vertaisilta kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville

maanantaina 27.1. klo 16 – 18 Ison Omenan Palvelutorilla, tila Aalto, Suomenlahdentie 1. Ei ilmoittautumisista. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Tervetuloa!

Helsingissä avoin vertaisilta

torstaina 30.1. klo 17.30. Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, Salomonkatu 21 B. OIOnautti Jarmo Koskenala kertoo, mitä itsensä kehittämismenetelmä OIOkyky on. Sillä kehitetään kehon ulkoisia ja sisäisiä taitoja/kykyjä: tasapainon tuottamisen, voiman tuottamisen, rentoutumisen, liikkuvuuden lisäämisen ja tietoisuustaitojen edistämisen kykyjä. Kaiken keskiössä on hengittämisen taito. Tehokkaan ja harjoitetun hengittämisen myötä lisätään oikean ajoittamisen kykyä ja sallitaan tehdä paremmalla intensiteetillä sekä motivaatiolla arkisia askareita. Keskittymisen paraneminen hengitystaidon avulla tekee mahdolliseksi edellisen. Tervetuloa tutustumaan!

Kaikkiin avoimiin vertaisiltoihin ovat tervetulleita henkilöt, joita kiinnostavat kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairaudet illan teemasta riippumatta. Tilaisuudet on tarkoitettu kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa on myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Ei ilmoittautumista. Mehutarjoilu ja pientä purtavaa.

 

 

 

MENNEITÄ VUODEN 2019 TAPAHTUMIA

KEVÄT 2019

Naisten kymppi liikuntatapahtuma
lauantaina 25.05. Mäntymäen kentällä. Ilmoittaudu mukaan liikuntakarnevaaliin! Luvassa monipuolinen ohjelma. Ilmoittaudu 18.4.19 mennessä. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset kilpi.ilmot@gmail.com tai p. 050-377 5070.  Osallistumismaksu yhdistyksen jäsenille 32,-. Maksu yhdistyksen tilille FI821378 3000 205324
Ilmoittautumisviestiin mukaan: nimi, kotiosoite, sähköposti ja paidan koko (XS-S-M-L-XL-XXL).
Käy tutustumassa koko ohjelmaan www.naistenkymppi.fi sivuilla. Alkulämmittely alkaa klo 12:45 tapaamme ennen sitä.
Osallistujiin ollaan yhteydessä ennen tapahtumaa. Tule mukaan!  ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

 

Esittäytyminen OLKA -vertaistukipisteissä

Espoon Ison Omenan palvelutorilla maanantaina 13.5. klo 11.00-15.00 ja

Helsingissä Meilahden Torni-sairaalassa torstaina 23.5. klo 10.00-14.00. Jaossa Kilpi-lehtiä, esitteitä kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista. Tervetuloa juttelemaan!

 

Näyttelyvierailu Kunpa siivet kantaisivatnäyttelyyn

Galleria Kaarisillassa Sanomatalossa. Tule näkyväksi hyvän hoidon puolesta ja tule katsomaan kanssamme näyttelyä torstaina 16.5. klo 17.00. Tilaisuus on ilmainen, ei ilmoittautumista. Ovatkohan askartelemamme perhoset päässeet esille? Tavataan Gallerian oven edessä. Näyttely on avoinna 15.5.-2.6.

 

Kilpirauhasliitto ja Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys esittäytyvät
maanantaina 20.5. klo 12.00 Roihuvuoren palvelukeskuksessa, Punahilkantie 16. Tule sinäkin tutustumaan vastaremontoituihin tiloihin ja kuulemaan sekä liiton että yhdistyksen toiminnasta, kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista. Jaossa esitteitä ja Kilpi-lehtiä.

 

Terveydeksi! Kauppakeskustapahtuma Malmin Novassa

maanantaina 3.6. klo 12-18. Tapahtumassa on Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys mukana muutaman muun terveysalan yhdistyksen kanssa. Tule juttelemaan kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasasioista kanssamme ja hakemaan tietoa ja Kilpi-lehtiä. Lisäksi paikalla myös:

 • kolesterolin mittausta
 • verensokerin mittausta
 • verenpaineklinikka
 • pulssin tunnustelu elektronisen pulssikäden avulla
 • terveellisten elintarvikkeiden näyttely
 • sydänyhdistysesittelyä

Kartanoretki Mäntsälään keskiviikkona 12.6.

Matkaohjelma

Klo

9                        Lähtö Helsingistä Kiasman edestä

10                      Opas kohtaa meidät Mäntsälän linja-autoasemalla

10.15-11            Kahvi ja pulla Kotipiirin Wintti-kahvilassa

Ostosmahdollisuus Tuottajatori Kotipiirissä, jossa lähes 200 tavarantoimittajan tuotteita myynnissä, jauhoja, ryynejä, luomutuotteita, leipää, leivonnaisia, hunajaa, maataloustuotteita, käsitöitä, makeisia, koriste- ja lahjaesineitä, kortteja jne.

11.15-12.15    Tutustumien Saaren kartanoon oppaan johdolla. Kartano ei ole museo, vaan siellä kohtaavat kartanoiden historia ja nykyaika.

12.30-13          Ostosmahdollisuus Juustoportin myymälässä

Ajo Hirvihaaran kartanoon. Opas kertoo kartanon historiasta ennen ruokailua.

13.30-14.45    Ruokailu Hirvihaaran kartanossa, päivän lounasbuffee

Menu: Kartanon salaattibuffee, 2 lämmintä ruokaa, joista toinen on aina kasvisruoka sekä lämpimät lisukkeet. Kahvipöytä.

15.-15.30         Tutustuminen Alikartanon museoon oman oppaan johdolla.

17                      Takaisin Helsingissä

Päivän aikana opas kertoo myös Mäntsälän historiasta ja nykypäivästä. Kuulemme mm. Ulla Möllersvärdin tarinan ja Aleksanteri I:n vierailusta Mäntsälään.

Hinta jäsenille 60 €, ei-jäsenille 85 €. Ilmoittautuminen ulla-maija.malm@pp.inet.fi. Kohteet eivät ole esteettömiä. Pyydämme ilmoittamaan kaikki ruokarajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä: Maksu viimeistään 24.5. Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. Huom! Eri kuin jäsenmaksun maksutili. Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä maksuja palauteta. Viestikenttään aina osallistujan koko nimi ja maksun aihe.

TALVI 2019

Sääntömääräinen kevätkokous

torstaina 28.3.2019 klo 18.15 – 20.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän jäsenillan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös. Pientä purtavaa tarjolla.

Huom. Kokemustoimija ja kirjailija Anne Rothin oma tarinansa ja uuden kirjan esittely sekä avoin jäsenilta ennen kevätkokousta samassa paikassa.

Helsingissä avoin jäsenilta 

torstaina 28.3. klo 16.30 ja klo 17.00-18.00 ja kokemustoimija Anne Rothin oma tarina ”Sekundakroppa – elämäni kilpirauhaspotilaana”-kirjan esittely. Kirja ilmestyy helmikuussa 2019. Anne kertoo kirjassa Basedowin ensioireista, diagnoosin, poistoleikkauksen ja äänihuulihalvauksen kautta vaikeasti vajaatoimintaiseksi. Kirjassa on mukana sekä perusterveydenhuollon lääkärin että Esa Sopin kommentointia tärkeimpiin ja yleisempiin aiheisiin. Pääpaino on kuitenkin ihmisen tarinassa. Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan Annea!

AVOIMET VERTAISILLAT JA JÄSENILLAT

Tiedot vertaisryhmistä sivulla vertaistuki.

Keravalla avoimet vertaisillat

keskiviikkona 6.2. ja 3.4. klo 18 – 19.30 Keravan kirjastossa, Paasikivenkatu 12, Satusiipi-tila. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa myös Kilpi-lehtiä. Ei ilmoittautumista. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa!

Kirkkonummella avoin vertaisilta

maanantaina 25.3.klo 18-20 Kirkkonummen kirjasto nuorisotila Mesta, Kirkkotallintie 2, kyselyt orvokki.ljungqvist@gmail.com. Tervetuloa!

Helsingissä avoimet vertaisillat

torstaina 28.2. ja 25.4. Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, sisääntulokerroksessa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille tai läheisille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa myös Kilpi-lehtiä. Ei ilmoittautumista. Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Aollo Live Club: Jukka Puotilan kiertue:”Puoti kiinni ja tila myyntiin”

Lauantaina 13.04.2019  klo 19.00  Mannerheimintie 16, 00100 Helsinki (Forum). Esityksessä Puotila imitoi ilmiömäisellä taidollaan joukkoa suomalaisia
julkisuuden henkilöitä ja ruotii ajankohtaisia puheenaiheita ainutlaatuisella humoristisella otteellaan. Näin isolla kiertueella Puotilaa ei enää välttämättä nähdä.

Varattuna 30 lippua, hinta jäsenelle 25 € ja avec-hinta 35 €. Ilmoittautumiset sähköpostilla ulla-maija.malm@pp.inet.fi tai puh. 040-7612679 18.3.19 mennessä ja maksu Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24, viimeistään 01.04.19 mennessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä maksua palauteta.
Menneet tapahtumat 2019

Työpaja ”Kunpa siivet kantaisivat”

lauantaina 23.3. klo 10 – 15 välisenä aikana Suomen Kilpirauhasliiton tiloissa, Vilhonkatu 4 B 15, Helsinki. Tule näkyväksi hyvän hoidon puolesta ja tule luomaan kanssamme perhosia ja kirjoittamaan oma tarinasi tai toiveesi. Teokset tehdään pääosin kierrätysmateriaalista ne tullaan näkemään kilpirauhasviikolla Galleria Kaarisillassa koko Suomen yhteisnäyttelyssä 15.5. – 2.6. Yhdistys hankkii materiaalin ja tilaisuus on ilmainen ja mitä mainioin vertaistapaaminen. Paikalla myös pientä tarjoilua. Ilmoittautumiset eila.huhtamaki(at)saunalahti.fi.

Osallistumme Lääkehoidon päivään keskustelemalla teemasta ”Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?” ja jakamalla mm. uudistettua lääkelistaa 23.3. Työpajassa Kunpa siivet kantaisivat sekä Lääkehoidon päivänä 21.3. julkaistavaa materiaalia on saatavilla kaikissa vertaisilloissamme.

Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri, sisätautiopin dosentti, professori Matti Välimäki

luennoi

”Hoidanko kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavaa potilasta, vai hänen TSH-arvoaan?”

lauantaina 16.3. Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, 3. krs (saliin mahtuu 250 henkilöä). Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset smoothie-tarjoilun vuoksi tähän

http://www.webropolsurveys.com/LuentoBaldersalissa.net

tai p. 045 6045 101.

Sisätautien erikoislääkäri Eeva Ryhäsen videoluento lisäkilpirauhassairauksista

torstaina 31.1. klo 17.00, Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa. Katsomme yhdessä videoluennon, jonka jälkeen mahdollisuus keskustella ja tutustua yhdistyksen toimintaan. Jaossa esitteitä ja Kilpi-lehtiä. Huomaa myös lisäkilpirauhassairautta sairastavien oma vertaisryhmä 12.2. Tervetuloa!

Gluteeniton leivontakurssi (peruutettu)

lauantaina 2.3. klo 10.00-14.00 Marttojen keittiössä; Lapinlahdenkatu 3. Ohjaajana terveystieteiden kandidaatti Tuuli Westerholm. Maksu 20 €/jäsen ja kurssi on tarkoitettu ainoastaan yhdistyksen jäsenille. Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset marjatta.korpelainen@gmail.com tai 040 727 5873 ja maksut yhdistyksen tilille viimeistään 20.2.

Opastettu kierros Villa Gyllenbergin museoon

keskiviikkona 13.2. klo 15.00, Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki. Tutustumme oppaan johdolla Villa Gyllenbergin museoon ja näyttelyyn. Opastuksen jälkeen nautimme kahvit Cafe Signessä. Sitovat ilmoittautumiset 31.1. mennessä sähköpostilla liisa.saha@gmail.com tai puh. 044 334 2025. Varattuna 20 paikka, hinta jäsenelle 10 € (sisältäen opastuksen sekä kahvin ja leivonnaisen), maksu 7.2. mennessä yhdistyksen tilille.

Signe ja Ane Gyllenberg tahtoivat kerätä ympärilleen kaunista taidetta, joka avarsi katseita. Maalauksista, veistoksista, grafiikasta ja taidekäsitöistä perustuva taidekokoelma syntyi pääosin 1920- ja 1960-luvun välisenä aikana. Pariskunta toivoi, että kokoelma olisi yleisön nähtävillä ja lahjoitti kokoelman Signe ja Ane Gyllenbergin säätiölle, joka ylläpitää Villa Gyllenbergin taidemuseota.

Kuusisaareen pääsee sujuvasti useilla eri joukkoliikennevaihtoehdoilla. Hyppää bussiin 551 tai 552 Munkkiniemessä tai Aalto-yliopistolla (Otaniemessä), ja jää pois pysäkillä nimeltä Kuusisaarenkuja. Pysäkki on aivan Didrichsenin taidemuseon parkkipaikan vieressä. Seuraa Kuusisaarenpolkua, Villa Gyllenberg on oikealla puolella tien päässä.

Kirkkonummella avoimet vertaisillat

torstaina 24.1. ja 28.2. Masalan kirjastossa, Sundsbergintie 1, kyselyt orvokki.ljungqvist(at)gmail.com. Tervetuloa!

Syyskuussa

Nurmijärvellä avoin vertaisilta

torstaina 26.9. klo 18. – 20 Klaukkalan kirjastossa Kuonomäentie 2 käynti Seurantien puolelta. Tilaisuus esitetään videoluento kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Voimme myös suunnitella vertaisryhmän perustamista Nurmijärvelle. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Ei ilmoittautumista ja vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kirkkonummen vertaisryhmistä

tiedotamme kotisivuillamme ja Facebookissa. Vertaisiltojen päivämääriä voi tiedustella myös vertaisohjaajalta Orvokki Ljungqvistilta, orvokki.ljungqvist@gmail.com.

 

Sydänmindfulness-kurssi

maanantaisin 30.9. – 16.12. klo  16.00 – 17.00, hinta 120 € yhteensä 12 kertaa.

Paikka Sydäntalo, Oltermannintie 8, Helsinki.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: SMF kouluttaja, fysioterapeutti Sirpa Tuominen, puh. 041 522 9023 tai sähköpostilla sirpa.tuominen@live.fi.

Sydänterveydestä huolehtiminen kuuluu kaikille:

Tutkittuja hyötyjä:

 • stressitason lasku
 • verenpaineen lasku
 • sykevälivaihtelun kasvu sekä
 • psyykkisen kestävyyden ja elämänlaadun kasvaminen

.

Lokakuussa

Bussiretki Lahden kaupunginteatteriin Nunnia ja konnia musikaaliin 

lauantaina 19.10. Discokuningattaren urasta haaveileva Deloris Van Cartier haluaa puhaltaa uralleen nostetta alamaailmassa häärivän miesystävänsä Curtisin yökerhossa. Epäonnisen sattuman vuoksi Deloris joutuu pakenemaan gangstereita ja suojellakseen häntä poliisi piilottaa Delorisin nunnaluostariin. Kaksi erilaista maailmaa joutuu kipinöivälle törmäyskurssille. Yhdessä kuitenkin Deloris ja nunnat ovat lyömätön joukko ladatessaan ilmoille soulin, gospelin ja discon tarttuvat sävelet. Naispääroolissa Deloriksena vierailee Ushma Karnani.

Hinta 65 €/jäsen (ei-jäsenet 86 €) sisältäen bussikuljetuksen, pääsylipun teatteriin sekä ruokailun Lahden upseerikerholla. Bussimme lähtee Kiasman edestä klo 11.00. Olemme takaisin Helsingissä noin klo 18.30. Ilmoittautumiset tarja.t.leino@gmail.com. Sitovat ilmoittautumiset ja maksu Pääkaupunkiseudun yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24 viimeistään perjantaina 11.10. Viestikenttään osallistujan nimi.

Helsingissä avoin jäsenilta aiheena lisäkilpirauhaset

torstaina 10.10. klo 16.30 – 18.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa ennen syyskokousta. Tilaisuudessa lisäkilpirauhasvertaisryhmän vetäjä Tuula Murros kertoo tarinansa klo 17 alkaen.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

torstaina10.10.2019 klo 18.15 – 20.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.15. päättyvän vertaistilaisuuden jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten talous ja toimintasuunnitelma vuodella 2020 sekä hallitusten jäsenten valinta erovuoroisten tilalle vuosille 2020-2021.

Vertaisohjaajien koulutus 

lauantaina 12.10. HUONE Kampissa, Malminkatu 30, Parakki-huone. Talo on lähellä Kampin palvelukeskusta. Talon seinässä on Danone-kyltti. Asutko Vantaalla, Nurmijärvellä, Järvenpäässä, Keravalla, Porvoossa tai vaikkapa Hangossa? Toivoisitko alueellesi omaa vertaisryhmää? Toki kaikki pääkaupunkiseudun alueeltakin ovat tervetulleita.  Tule kouluttautumaan vertaisohjaajaksi. Peruskoulutus on syksyllä ja jatkokoulutus keväällä 2020. Tukenasi on yhdeksän ohjaajaa, joten uutena sinun ei tarvitse olla yksin. Vertaisryhmän ohjaajalta edellytämme, että olet sinut sairautesi kanssa ja sitoudut ryhmän ohjaamiseen 5 – 8 kertaa. Jos kiinnostuit, ota yhteys Tarja Leinoon, tarja.t.leino@gmail.com, 040 730 88 19. Yhdistys auttaa myös mm. vertaisryhmien kokoamisessa.

Koulutuspäivän ohjelma:

08.30 – 10.45 Ilmoittautuminen, tutustuminen ja oma kokemus vertaisohjaajana.

Aamukahvi/-tee suolaisen kera.

10.45 – 11.30 L o u n a s (seisova pöytä)

11.30 – 13.00 Vertaistuki, vuorovaikutus

13.00 – 13.15 Iltapäiväkahvit/-tee + hedelmät

13.15 – 14.30 Oma jaksaminen

14.30 – 15.00 Vertaisryhmät

Jatkokoulutuspäivä järjestetään vuoden 2020 alkupuolella. Silloin keskitytään pääasiassa vuorovaikutustaitoihin.

Espoossa avoin vertaisilta kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville

maanantaina 14.10. klo 17 – 19 Ison Omenan Palvelutorilla, Suomenlahdentie 1, tila Kaisla. Ei ilmoittautumisista. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Tervetuloa!

Marraskuussa

Avoin yleisöluento ”Näkökulma kilpirauhasongelmien vaikutuksista uneen. Mitä itse voisi tehdä nukkuakseen paremmin?”

tiistaina 12.11. klo 17.30 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa. Luennoitsijana uniterapeutti Susan Pihl, erikoislaboratoriohoitaja, PSGT ja CBT-lyhytterapeutti

 • Mitä uni on ja miten huono uni vaikuttaa terveyteen?
 • Miten kilpirauhasongelmat vaikuttavat uneen?
 • Katsaus yleisimpiin unihäiriöihin
 • Unen itsehoito-ohjeita
  • Uni-valverytmin rakentaminen
  • Elämäntavat, ravinto, liikunta ym.
  • Mielen ja kehon rauhoittaminen
 • Harjoituksia

Keravalla avoin vertaisryhmä

torstaina 21.11.  klo 18 – 20 Keravan kirjaston Satusiipi-tilassa, Paasikivenkatu 12. Tilaisuus on avoin kaikille lisäkilpirauhas- tai kilpirauhassairautta sairastaville, heidän läheisilleen tai asiasta muuten kiinnostuneille. Katsomme yhdessä osastonylilääkäri (TAYS) Saara Metson videoluennon kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tule keskustelemaan vertaisten kanssa. Ei ilmoittautumista. Keksi- ja mehutarjoilu! Jaossa esitteitä ja Kilpi-lehtiä.

Tietoisku kilpirauhasen yleisimmistä toimintahäiriöistä 

25.11. klo 12.30 – 13.00 Inkun ideapajan ystävien tilaisuudessa Ruusupaviljongissa, Kisatie 21 Vantaa.

______________________________________

MENNEET TAPAHTUMAT

Syyskuussa

Elokuussa

Opastettu kierros Amos REXissä 

keskiviikkona 28.8. klo 17.00Mannerheimintie 22-24. Tutustumme oppaan johdolla taidemuseoon ja Ars Fennica näyttelyyn. Jokainen maksaa itse sisäänpääsyn ja yhdistys tarjoaa opastuksen. Hinta 18 €, alennetut hinnat 5 – 12 €, museokortilla 0 €. Amos Rexin kotisivuilta voi lipun lunastaa ennakkoon. https://amosrex.fi/tule-meille/#aukioloajat-ja-liput . ilmoittautumiset viimeistään 14.8. liisa.saha@gmail.com tai puh. 044 334 2025. Varattu 25 paikkaa.

Helsingissä avoin vertaisilta 

torstaina 5.9. klo 17.30 Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, sisääntulokerroksessa. Tilaisuuden aiheena Muisti – meidän promoottorimme. Ajatuksia ja vinkkejä aivoterveyteen ja muistin huoltoon. Aiheesta kertoo Aila Ahovehmas. Tilaisuudessa myös keskustelua kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassauksista. Tule kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteita. Ei ilmoittautumista. Mehutarjoilu ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Terveydeksi! -tapahtuma Kinaporin palvelukeskuksessa

keskiviikkona 11.9.klo 10 – 14, Kinaporinkatu 7 – 9. Tapahtumassa terveysmittauksia ilmaiseksi (verensokeri, verenpaine, hengitys) ja kolesteroli pientä maksua vastaan. Ehkäise aivoinfarkti ja opi helppo itsepuolustuskeino-pulssin tunnustelu. Tapahtumassa terveysjärjestöesittelyjä sekä opastusta sähköisiin terveyspalveluihin.

Espoossa avoin vertaisilta kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville

tiistaina 17.9.  klo 17 – 19 Ison Omenan Palvelutorilla, Suomenlahdentie 1, tila Kaisla. Ei ilmoittautumisista. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Tervetuloa!

Keravalla avoin vertaisryhmä

keskiviikkona 18.9.  klo 18 – 20 Keravan kirjaston Satusiipi-tilassa, Paasikivenkatu 12. Tilaisuus on avoin kaikille lisäkilpirauhas- tai kilpirauhassairautta sairastaville, heidän läheisilleen tai asiasta muuten kiinnostuneille. Tule keskustelemaan vertaisten kanssa. Ei ilmoittautumista. K 18. – 20 Klaukkalan kirjastossa Kuonomäentie 2 käynti Seurantien puolelta. Tilaisuus esitetään videoluento kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Voimme myös suunnitella vertaisryhmän perustamista Nurmijärvelle. Jaossa myös Kilpi-lehtiä ja esitteitä. Ei ilmoittautumista ja vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

KEVÄT 2019

Naisten kymppi liikuntatapahtuma
lauantaina 25.05. Mäntymäen kentällä. Ilmoittaudu mukaan liikuntakarnevaaliin! Luvassa monipuolinen ohjelma. Ilmoittaudu 18.4.19 mennessä. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset kilpi.ilmot@gmail.com tai p. 050-377 5070.  Osallistumismaksu yhdistyksen jäsenille 32,-. Maksu yhdistyksen tilille FI821378 3000 205324
Ilmoittautumisviestiin mukaan: nimi, kotiosoite, sähköposti ja paidan koko (XS-S-M-L-XL-XXL).
Käy tutustumassa koko ohjelmaan www.naistenkymppi.fi sivuilla. Alkulämmittely alkaa klo 12:45 tapaamme ennen sitä.
Osallistujiin ollaan yhteydessä ennen tapahtumaa. Tule mukaan!  ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

 

Esittäytyminen OLKA -vertaistukipisteissä

Espoon Ison Omenan palvelutorilla maanantaina 13.5. klo 11.00-15.00 ja

Helsingissä Meilahden Torni-sairaalassa torstaina 23.5. klo 10.00-14.00. Jaossa Kilpi-lehtiä, esitteitä kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista. Tervetuloa juttelemaan!

 

Näyttelyvierailu Kunpa siivet kantaisivatnäyttelyyn

Galleria Kaarisillassa Sanomatalossa. Tule näkyväksi hyvän hoidon puolesta ja tule katsomaan kanssamme näyttelyä torstaina 16.5. klo 17.00. Tilaisuus on ilmainen, ei ilmoittautumista. Ovatkohan askartelemamme perhoset päässeet esille? Tavataan Gallerian oven edessä. Näyttely on avoinna 15.5.-2.6.

 

Kilpirauhasliitto ja Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys esittäytyvät
maanantaina 20.5. klo 12.00 Roihuvuoren palvelukeskuksessa, Punahilkantie 16. Tule sinäkin tutustumaan vastaremontoituihin tiloihin ja kuulemaan sekä liiton että yhdistyksen toiminnasta, kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista. Jaossa esitteitä ja Kilpi-lehtiä.

 

Terveydeksi! Kauppakeskustapahtuma Malmin Novassa

maanantaina 3.6. klo 12-18. Tapahtumassa on Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys mukana muutaman muun terveysalan yhdistyksen kanssa. Tule juttelemaan kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasasioista kanssamme ja hakemaan tietoa ja Kilpi-lehtiä. Lisäksi paikalla myös:

 • kolesterolin mittausta
 • verensokerin mittausta
 • verenpaineklinikka
 • pulssin tunnustelu elektronisen pulssikäden avulla
 • terveellisten elintarvikkeiden näyttely
 • sydänyhdistysesittelyä

Kartanoretki Mäntsälään keskiviikkona 12.6.

Matkaohjelma

Klo

9                        Lähtö Helsingistä Kiasman edestä

10                      Opas kohtaa meidät Mäntsälän linja-autoasemalla

10.15-11            Kahvi ja pulla Kotipiirin Wintti-kahvilassa

Ostosmahdollisuus Tuottajatori Kotipiirissä, jossa lähes 200 tavarantoimittajan tuotteita myynnissä, jauhoja, ryynejä, luomutuotteita, leipää, leivonnaisia, hunajaa, maataloustuotteita, käsitöitä, makeisia, koriste- ja lahjaesineitä, kortteja jne.

11.15-12.15    Tutustumien Saaren kartanoon oppaan johdolla. Kartano ei ole museo, vaan siellä kohtaavat kartanoiden historia ja nykyaika.

12.30-13          Ostosmahdollisuus Juustoportin myymälässä

Ajo Hirvihaaran kartanoon. Opas kertoo kartanon historiasta ennen ruokailua.

13.30-14.45    Ruokailu Hirvihaaran kartanossa, päivän lounasbuffee

Menu: Kartanon salaattibuffee, 2 lämmintä ruokaa, joista toinen on aina kasvisruoka sekä lämpimät lisukkeet. Kahvipöytä.

15.-15.30         Tutustuminen Alikartanon museoon oman oppaan johdolla.

17                      Takaisin Helsingissä

Päivän aikana opas kertoo myös Mäntsälän historiasta ja nykypäivästä. Kuulemme mm. Ulla Möllersvärdin tarinan ja Aleksanteri I:n vierailusta Mäntsälään.

Hinta jäsenille 60 €, ei-jäsenille 85 €. Ilmoittautuminen ulla-maija.malm@pp.inet.fi. Kohteet eivät ole esteettömiä. Pyydämme ilmoittamaan kaikki ruokarajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä: Maksu viimeistään 24.5. Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. Huom! Eri kuin jäsenmaksun maksutili. Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä maksuja palauteta. Viestikenttään aina osallistujan koko nimi ja maksun aihe.

TALVI 2019

Sääntömääräinen kevätkokous

torstaina 28.3.2019 klo 18.15 – 20.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän jäsenillan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös. Pientä purtavaa tarjolla.

Huom. Kokemustoimija ja kirjailija Anne Rothin oma tarinansa ja uuden kirjan esittely sekä avoin jäsenilta ennen kevätkokousta samassa paikassa.

Helsingissä avoin jäsenilta 

torstaina 28.3. klo 16.30 ja klo 17.00-18.00 ja kokemustoimija Anne Rothin oma tarina ”Sekundakroppa – elämäni kilpirauhaspotilaana”-kirjan esittely. Kirja ilmestyy helmikuussa 2019. Anne kertoo kirjassa Basedowin ensioireista, diagnoosin, poistoleikkauksen ja äänihuulihalvauksen kautta vaikeasti vajaatoimintaiseksi. Kirjassa on mukana sekä perusterveydenhuollon lääkärin että Esa Sopin kommentointia tärkeimpiin ja yleisempiin aiheisiin. Pääpaino on kuitenkin ihmisen tarinassa. Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan Annea!

AVOIMET VERTAISILLAT JA JÄSENILLAT

Tiedot vertaisryhmistä sivulla vertaistuki.

Keravalla avoimet vertaisillat

keskiviikkona 6.2. ja 3.4. klo 18 – 19.30 Keravan kirjastossa, Paasikivenkatu 12, Satusiipi-tila. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa myös Kilpi-lehtiä. Ei ilmoittautumista. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa!

Kirkkonummella avoin vertaisilta

maanantaina 25.3.klo 18-20 Kirkkonummen kirjasto nuorisotila Mesta, Kirkkotallintie 2, kyselyt orvokki.ljungqvist@gmail.com. Tervetuloa!

Helsingissä avoimet vertaisillat

torstaina 28.2. ja 25.4. Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, sisääntulokerroksessa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhasdiagnoosin saaneille tai läheisille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Jaossa myös Kilpi-lehtiä. Ei ilmoittautumista. Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

Aollo Live Club: Jukka Puotilan kiertue:”Puoti kiinni ja tila myyntiin”

Lauantaina 13.04.2019  klo 19.00  Mannerheimintie 16, 00100 Helsinki (Forum). Esityksessä Puotila imitoi ilmiömäisellä taidollaan joukkoa suomalaisia
julkisuuden henkilöitä ja ruotii ajankohtaisia puheenaiheita ainutlaatuisella humoristisella otteellaan. Näin isolla kiertueella Puotilaa ei enää välttämättä nähdä.

Varattuna 30 lippua, hinta jäsenelle 25 € ja avec-hinta 35 €. Ilmoittautumiset sähköpostilla ulla-maija.malm@pp.inet.fi tai puh. 040-7612679 18.3.19 mennessä ja maksu Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24, viimeistään 01.04.19 mennessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä maksua palauteta.
Menneet tapahtumat 2019

Työpaja ”Kunpa siivet kantaisivat”

lauantaina 23.3. klo 10 – 15 välisenä aikana Suomen Kilpirauhasliiton tiloissa, Vilhonkatu 4 B 15, Helsinki. Tule näkyväksi hyvän hoidon puolesta ja tule luomaan kanssamme perhosia ja kirjoittamaan oma tarinasi tai toiveesi. Teokset tehdään pääosin kierrätysmateriaalista ne tullaan näkemään kilpirauhasviikolla Galleria Kaarisillassa koko Suomen yhteisnäyttelyssä 15.5. – 2.6. Yhdistys hankkii materiaalin ja tilaisuus on ilmainen ja mitä mainioin vertaistapaaminen. Paikalla myös pientä tarjoilua. Ilmoittautumiset eila.huhtamaki(at)saunalahti.fi.

Osallistumme Lääkehoidon päivään keskustelemalla teemasta ”Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?” ja jakamalla mm. uudistettua lääkelistaa 23.3. Työpajassa Kunpa siivet kantaisivat sekä Lääkehoidon päivänä 21.3. julkaistavaa materiaalia on saatavilla kaikissa vertaisilloissamme.

Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri, sisätautiopin dosentti, professori Matti Välimäki

luennoi

”Hoidanko kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavaa potilasta, vai hänen TSH-arvoaan?”

lauantaina 16.3. Balderin salissa, Aleksanterinkatu 12, 3. krs (saliin mahtuu 250 henkilöä). Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumiset smoothie-tarjoilun vuoksi tähän

http://www.webropolsurveys.com/LuentoBaldersalissa.net

tai p. 045 6045 101.

Sisätautien erikoislääkäri Eeva Ryhäsen videoluento lisäkilpirauhassairauksista

torstaina 31.1. klo 17.00, Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa. Katsomme yhdessä videoluennon, jonka jälkeen mahdollisuus keskustella ja tutustua yhdistyksen toimintaan. Jaossa esitteitä ja Kilpi-lehtiä. Huomaa myös lisäkilpirauhassairautta sairastavien oma vertaisryhmä 12.2. Tervetuloa!

Gluteeniton leivontakurssi (peruutettu)

lauantaina 2.3. klo 10.00-14.00 Marttojen keittiössä; Lapinlahdenkatu 3. Ohjaajana terveystieteiden kandidaatti Tuuli Westerholm. Maksu 20 €/jäsen ja kurssi on tarkoitettu ainoastaan yhdistyksen jäsenille. Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset marjatta.korpelainen@gmail.com tai 040 727 5873 ja maksut yhdistyksen tilille viimeistään 20.2.

Opastettu kierros Villa Gyllenbergin museoon

keskiviikkona 13.2. klo 15.00, Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki. Tutustumme oppaan johdolla Villa Gyllenbergin museoon ja näyttelyyn. Opastuksen jälkeen nautimme kahvit Cafe Signessä. Sitovat ilmoittautumiset 31.1. mennessä sähköpostilla liisa.saha@gmail.com tai puh. 044 334 2025. Varattuna 20 paikka, hinta jäsenelle 10 € (sisältäen opastuksen sekä kahvin ja leivonnaisen), maksu 7.2. mennessä yhdistyksen tilille.

Signe ja Ane Gyllenberg tahtoivat kerätä ympärilleen kaunista taidetta, joka avarsi katseita. Maalauksista, veistoksista, grafiikasta ja taidekäsitöistä perustuva taidekokoelma syntyi pääosin 1920- ja 1960-luvun välisenä aikana. Pariskunta toivoi, että kokoelma olisi yleisön nähtävillä ja lahjoitti kokoelman Signe ja Ane Gyllenbergin säätiölle, joka ylläpitää Villa Gyllenbergin taidemuseota.

Kuusisaareen pääsee sujuvasti useilla eri joukkoliikennevaihtoehdoilla. Hyppää bussiin 551 tai 552 Munkkiniemessä tai Aalto-yliopistolla (Otaniemessä), ja jää pois pysäkillä nimeltä Kuusisaarenkuja. Pysäkki on aivan Didrichsenin taidemuseon parkkipaikan vieressä. Seuraa Kuusisaarenpolkua, Villa Gyllenberg on oikealla puolella tien päässä.

Kirkkonummella avoimet vertaisillat

torstaina 24.1. ja 28.2. Masalan kirjastossa, Sundsbergintie 1, kyselyt orvokki.ljungqvist(at)gmail.com. Tervetuloa!

MENNEITÄ VUODEN 2018 TAPAHTUMIA

SYKSY 2018

Esittäytyminen OLKA-pisteellä

keskiviikkona 21.11. klo 10 – 14 Lohjan sairaalassa, Sairaalatie 8. Vertaistukea ja tietoa ja kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista, myös esitteitä ja Kilpi-lehtiä jaossa. Paikalla Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen hallituksen jäseniä. Tervetuloa kaikki!

Helsingissä vertaisryhmä miehille

maanantaina 26.11. klo 17.30-20 Kampin palvelukeskuksen Mude-tilassa. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhasdiagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Myös kysymykset tervetulleita! Tiedustelut jarmo.kalsi@gmail.com Tarjolla kahvia, teetä ja pikku purtavaa. Ei ilmoittautumista.

CHESS på svenska -musikaali – yhdistyksen liput loppuunmyyty

torstaina 1.11. klo 19, Svenska Teatern, Pohjoisesplanadi 2. Maria Sidin ohjaama, näyttävä musikaali strategioista, intohimosta ja rajoista. Kuka tekee älykkäimmän siirron ja kuinka shakkipeli muuttuu, kun rakkaus astuu kuvioihin? Voittaako kukaan silloin, kun panoksena on joku, jota rakastamme? Varattu 21 lippua. Sitovat ilmoittautumiset pkkilpi@gmail.com sekä maksu 21.10. mennessä. Hinta yhdistyksen jäsenille 48 €, ei-jäsenille 65 €. Esitys on ruotsinkielinen. Svenska Teatern tekstittää näytelmän suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Ilmainen tekstityslaite on lunastettavissa puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Hätäensiapukurssi

tiistaina 6.11. klo 16.30 – 19.45 Ravintola Tornitupa, Haapaniemenkatu 7-9 B, Helsinki. Max. 20 osallistujaa. Hinta yhdistyksen jäsenille 25 €, sisältää kurssin ja väliaikatarjoilun. Kurssi kostuu 2×45 minuutin jaksosta, 15 min tauosta, jonka jälkeen vielä 2×45 min jakso. Sitovat ilmoittautumiset pkkilpi@gmail.com tai 045 604 5101.

Espoon Leppävaaran vertaisryhmä

jatkaa Sellon kirjastossa, Leppävaarankatu 9, Ilmari-salissa tiistaina 18.9. ja toinen tapaaminen tiistaina 9.10., molemmat klo 18 – 19.30. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa syyskuusta joulukuuhun. Tervetuloa kevään ryhmän jatkajat ja muutama uusi ryhmäläinenkin mahtuu mukaan. Uudet ryhmään ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson@gmail.com tai 045 604 5101.

Vertaisohjaajien koulutus

lauantaina 13.10. klo 10 – 15, Suomen Kilpirauhasliiton tiloissa, Vilhonkatu 3 B, Helsinki. Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa vertaistoiminnasta sekä valmiudet vertaisryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Vertaisohjaajalta edellytämme, että olet sinut omat tautisi kanssa ja sairastumisesta on jo jonkin aikaa. Lisäksi edellytämme sitoutumista ryhmän vetämiseen sen elinkaaren ajaksi (5 -8 kertaa). Koulutuspäivän tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä koulutuspäivää. Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset eriksson.riitta@gmail.com, p. 050 377 5070. Voimme yhdessä suunnitella ryhmän perustamista. Kurssi on ilmainen yhdistyksen jäsenille.

Jäsenilta

torstaina 18.10. klo 16.30-18.00, Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B.

Klo 17.30 ravitsemusterapeutti Anette Palssan videoluento ”Kilpirauhanen, ravitsemus ja hyvinvointi”. Luennon pituus noin 20 minuuttia.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairauden diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Myös kysymykset tervetulleita! Tarjolla kahvia, teetä ja pikku purtavaa. Ei ilmoittautumista.

Esittäytyminen OLKA-pisteellä Jorvin sairaalassa

torstaina 20.9. klo 10 – 14, Turuntie 150. Vertaistukea ja tietoa kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista, myös esitteitä ja Kilpi-lehtiä jaossa. Paikalla Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen hallituksen jäseniä. Tervetuloa!

Teatteri Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti

lauantaina 22.9. klo 13, Helsingin kaupunginteatteri, Eläintarhantie 5. Brechtin ja Wuolijoen komediaa pidetään yhtenä eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden tunnetuimmista herran ja hänen palvelijansa välisen suhteen kuvauksista. Klassikkokomedia saa tuoreita sävyjä ohjaaja Kari Heiskasen käsittelyssä. Varattu 40 lippua. Sitovat ilmoittautumiset ulla-maija.malm@pp.inet.fi. Hinta yhdistyksen jäsenille 33 €, 45 € ei-jäsenille. Maksu yhdistyksen tilille viimeistään 14.9.

Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien vertaisryhmä Espoossa

aloittaa 25.9. klo 17.00 -19.00 Ison Omenan Palvelutorin tilassa Meri. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Ryhmä on ns. suljettu vertaisryhmä ja odotamme ryhmään ilmoittautuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin mahdollisimman hyvin. Ilmoittautumiset ryhmään ulla-maija.malm@pp.inet.fi tai 040-761 2679.

Yhdistyksen 20-vuotisjuhla

lauantaina 6.10. klo 13.30 – 18.00 Kilta-juhlasalissa, Lapinrinne 1. Ohjelmassa muistoja yhdistyksen historiasta, luento, musiikkiesityksiä ja paljon iloisia vertaiskohtaamisia. Juhla huipentuu yhteiseen juhlaillalliseen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26.9. sirpa.h.carlsson@gmail.com tai 045 604 5101. Hinta yhdistyksen jäsenille 15 €, avec 35 €. Maksu viimeistään 28.9. Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään osallistujan nimi ja mitä maksat.

Ohjelma

Ovet avautuvat, tervetuliaismalja klo 13.30

Päivän kulku, lausuntataiteilija Eilakaija Sippo

Tervetulotoivotus, puheenjohtaja Sirpa Carlsson

Luento, Elämää voi aina parantaa, psykofyysinen fysioterapeutti Karita Palomäki (Sairastuminen krooniseen sairauteen on aina kriisi. Pelon, toivottomuuden tai avuttomuuden keskellä voi olla vaikeaa löytää elämälle uutta suuntaa. Luennolla pohdimme sitä, miten stressaavista tunteista huolimatta on mahdollista oppia kokemaan turvallisuuden tunnetta kehossa. Hermoston rauhoittuessa on helpompi olla läsnä tässä hetkessä ja suunnata voimansa siihen, mikä omassa elämässä on tärkeää.)

Lausuntaa, taiteilija Eilakaija Sippo

Musiikkiesitys, Laulaja-muusikko Mikael Konttinen

Juhlaillallinen,

* Paahdetulla fenkolilla maustettua lohta, kurkkua, manteliperunasalaattia ja rakuunasinappia

* Salaatti sitruunamarinoiduista katkaravuista ja pavuista, paahdettua valkosipuliaiolia

* Tryffelisuolamaustettua kotimaista härän paahtopaistia ja karpalo-omena chutney

* Kuivattua luumutomaattia, rucolanversoja ja juustoa

* Neidonviherversosalaattia, cantaloupemelonia ja mustapippuri-karviasvinaigrette

* Vaaleaa ja tummaa leipää, levitettä

* Haudutettua karitsan niskaa ja spelttihelmi-papupaistosta omena-punaviinikastiketta

* Jäävettä ja lasillinen talon valko- tai punaviiniä.

* Suklaakakkua, kirsikkakompottia ja lakritsavaahtoa (tarjoillaan lasista)

* Kahvia, teetä

(Kaikki ruoka on laktoositonta. Ilmoittautumisen yhteydessä ruokarajoitteet. Ne pyritään ottamaan huomioon.)

Tilaisuus päättyy klo 18.00

Sydämellisesti tervetuloa!

Kulkuyhteydet kiltasaliin: http://kiltasali.fi/yhteys/

Elämä Lapselle -konsertti

keskiviikkona 12.9. klo 19 – 22, Hartwall Arenalla Helsingissä. Konsertin avulla tuetaan Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa sekä lastentautien tutkimustyötä. Elämä Lapselle -konsertissa esiintyvät mm. Isac Elliot, Evelina, Mikael Gabriel, Aleksanteri Hakaniemi, Lucas, Jannika B sekä Pikku G. Varattu 30 lippua. Sitovat ilmoittautumiset pkkilpi@gmail.com. Hinta yhdistyksen jäsenille 20 €, 30 € ei-jäsenille. Maksu yhdistyksen tilille 5.9. mennessä.

Retki Suomen luontokeskus Haltiaan

Espoon Nuuksioon tiistaina 4.9. Bussiyhteys Espoon keskuksesta, laiturista 32. Bussi nro 245 lähtee klo 11.12. Tilaisuus alkaa klo 12.00 opastetulla kierroksella näyttelytiloissa, jonka jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen voi omaehtoisesti retkeillä ympäristössä. Ryhmään mahtuu 25 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset ulla-maija.malm@pp.inet.fi tai 040-761 2679. Retken hinta (sis. myös lounaan) yhdistyksen jäsenille 20 € ja 27 € ei-jäsenille.

Villiyrttikurssi

maanantaina 27.8. klo 12 – 14.30 Gallen-Kallelan museo, Gallen-Kallelan tie 27, Espoo. Villiyrttikurssilla tutustutaan Gallen-Kallelan Museon näyttelyyn sekä Tarvaspään pihapiiriin ja sen villiyrtteihin asiantuntevan villiyrttioppaan johdolla. Retki aloitetaan museokierroksella ja johdatuksella villiyrttien keruuseen. Kurssin aikana tutustutaan noin 10 – 15 luonnonkasviin ja opitaan villiyrttitietoa ruuanlaittoon, hyvinvointiin, ravitsemukseen sekä kasvien biologiaan liittyen.

Luontotuokio päätetään pieneen eväshetkeen, jossa osallistujat saavat maistaa villiyrteistä loihdittuja herkkuja. Osallistujat saavat retken jälkeen sähköpostiinsa villiyrttitietopaketin.

Sitovat ilmoittautumiset pikaisesti liisa.saha@gmail.com tai puhelin 044-3342025. Hinta yhdistyksen jäsenille 25 €, ei-jäsenille 35 €, sisältää museon sisäänpääsyn, opastuksen museossa, villiyrttien etsimisen oppaan johdolla, runsaasti villiyrttitietoa, kirjallisen tietopaketin sekä villiyrteistä valmistettujen herkkujen maistelua. Maksu sopimuksen mukaan yhdistyksen tilille. Ryhmään mahtuu max. 20 henkeä. 

Avoin vertaisilta Helsingissä

tiistaina 8.5. klo 17.30 – 20.00 Kampin palvelukeskuksen Mude-tilassa, Salomonkatu 21 B. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia, kertomaan omasta tilanteestaan tai hakemaan tietoa. Ei ilmoittautumista. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet!

Naisten Kymppi –lenkkeilytapahtuma

sunnuntaina 27.5, lähdöt Töölönlahden puistossa klo 13 alkaen. 35 vuotta täyttävä Naisten Kymppi on Suomen suurin naisten lenkkeily- ja hyvinvointitapahtuma, jossa jokainen saa liikkua itselle sopivaan tahtiin, kävelläkin voi. Luvassa riemastuttavia ohjelmanumeroita reitillä ja bileet tapahtuma-alueella. Osallistumismaksu yhdistyksen jäsenille 30 €. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 18.4. mennessä osoitteeseen pkkilpi@gmail.com. Ilmoittautumisviestiin mukaan osallistujan nimi, kotiosoite, sähköposti ja paidan koko (S, M, L, XL, XXL). Osallistuminen oikeuttaa koko viikonlopun 26-27.5 ohjelmaan, josta voit lukea lisää osoitteesta: naistenkymppi.fi

Retki ja opastettu kierros Isosaareen

sunnuntaina 17.6. Isosaari on yli 100 vuotta vanha linnakesaari reilun puolen tunnin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta. Isosaari on yksi Helsingin seudun uloimmista saarista ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Nähtävyydet ja luonto ovat ainutlaatuisia. Saari on lähellä kaupunkia, mutta vapaa kaupungin äänistä. Saarella on hyvät palvelut kuten ravintola Upseerikerho isolla rantaterassilla, kaksi hiekkauimarantaa, kolme saunaa, piknik-paikkoja, laajat nurmialueet ja hyvät tiet. Retki sisältää venekuljetukset, kahden tunnin opastetun kierroksen (noin 3 km) ja välipalan. Kierros alkaa klo 12.30. Venekuljetus lähteen kauppatorilta klo 12.00. Tarkempi aikataulu ilmoittautumisten yhteydessä 31.5. mennessä anu_forsman@hotmail.com tai 050 543 7999. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Hinta yhdistyksen jäsenille 22 €, muille 30 €.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Kaikki osallistumismaksut Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään osallistujan koko nimi ja maksun aihe. Huom! Eri kuin jäsenmaksujen maksutili

Lääkäriluento

tiistaina 20.3. klo 17.30 – 19.30 Biomedicum 1:ssä. Haartmaninkatu 8, Helsinki. LL Ulla Slama luennoi aiheesta kilpirauhasen vajaatoiminta ja muuta ajankohtaista kilpirauhassairauksista. Aikaa myös kysymyksille. Tilaisuus on maksuton, ei ilmoittautumista.

Opastettu kierros Rahamuseoon

18.3. klo 14.00, Snellmaninkatu 2. Helsingin tuomiokirkon kivijalkaan perustettu rahamuseo sijaitsee Suomen Pankin naapurissa, Senaatintorin kulmalla. Museo esittelee rahan historiaa ja keskuspankin toimintaa. Museossa on myös pieni kahvila ja museomyymälä. Vierailu on maksuton yhdistyksen jäsenille. Vierailun jälkeen yhdistys tarjoaa kahvit/teet ja pientä purtavaa, ilmoitathan allergioista. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14.3.  anu_forsman@hotmail.com tai 050 543 7999. Mukaan mahtuu 25 henkilöä.

Luento ravitsemuksesta ja jäsenilta

torstaina 22.3. klo 17.30 – 18.15 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Terveystieteiden kandidaatti Tuuli Westerholm Uudenmaan Keliakiayhdistyksestä tulee luennoimaan ravitsemuksesta, aikaa myös kysymyksille. Jäsenilta alkaa jo ennen luentoa klo 16.30, jolloin on mahdollisuus keskustella kilpirauhas- ja lisäkilpirauhasasioista. Jaossa myös Lääkehoidon päivän materiaalia, jossa mm. lääkelistan pohja. Ei ilmoittautumista ja tervetulleita ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Sääntömääräinen kevätkokous

torstaina 22.3.2018 klo 18.30 – 20.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.15 päättyvän jäsenillan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Avoin vertaisilta Keravalla
keskiviikkona 4.4. klo 18 – 20, Keravan kirjastossa, Paasikivenkatu 12. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia, kertomaan omasta tilanteestaan tai hakemaan tietoa. Ei ilmoittautumista. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa!

Opastettu kierros Ankallisgalleria-näyttelyyn
sunnuntaina 21.1. klo 13–14, Ateneumin taidemuseossa, Kaivokatu 2, Helsinki. Kokoontuminen klo 12.45 museon sisäpihalla. Ankallisgallerian taideaarteita nähdään nyt ensimmäistä kertaa myös Ankkalinnan ulkopuolella! Kokoelmistaan tarkka Ankallisgalleria on vuosien neuvottelujen jälkeen suonut tämän kunnian Ateneumin taidemuseolle Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi. Ankallistaiteen helmiä nähdään Ateneumin teosten rinnalla Suomen taiteen tarina –näyttelyssä. Kierroksen aikana tutustutaan erityisesti Ankkalinnan taiteen kultakauden teoksiin sekä niiden sukulaisteoksiin Ateneumin kokoelmanäyttelyssä. Vierailun hinta on 13,00 € /jäsen ja 17,50 €/avec ja se sisältää pienryhmäopastuksen ja Ateneumin pääsylipun. Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson@gmail.com tai p. 045 604 5101. Maksu viimeistään 16.1. Lisätietoja: www.ateneum.fi/nayttelyt/ankallisgallerian-aarteita.

SYKSY 2017

Helsingissä Katri Helenan joulukonsertti
”Niin on aina ollut” torstaina 14.12. klo 19, Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3. Ilmoittautuminen sirpa.h.carlsson@gmail.com tai p. 045 604 5101. Hinta yhdistyksen jäsenille 22,50 €, 30 €/avec. Maksu viimeistään 7.12. Lisätietoja: www.katrihelena.fi/uutiset.

Jäsenilta
tiistaina 17.10. klo 16.30–18.15 Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, Salomonkatu 21 B. Yhdistyksen jäsen Helena Toivanen kertoo liikunnasta ja sen tärkeydestä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhasen diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Lisäksi kilpirauhassairauksiin liittyvää keskustelua. Vastakoulutetut vertaisohjaajamme tulevat esittäytymään. Uudet ryhmät alkavat ensi vuoden alussa. Myös kysymykset tervetulleita! Tarjolla mehua ja pikku purtavaa. Ei ilmoittautumista.

Sääntömääräinen syyskokous
tiistaina 17.10.2017 klo 18.30 Kampin palvelukeskuksen Fade-tilassa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.15 päättyvän jäsenillan jälkeen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!

Avoin vertaisilta Helsingissä
tiistaina 31.10. klo 17.30–20.00 Kampin palvelukeskuksen Mude-tilassa, Salomonkatu 21 B. Helsinki. Tule keskustelemaan, kuuntelemaan, saamaan vertaistukea ja tietoakin! Ei ilmoittautumista.

Avoin vertaisryhmä Keravalla
keskiviikkona 15.11. klo 18–20 kokoustila Satusiivessä Keravan kirjaston 1. kerroksessa, Paasikivenkatu 12. Rakennus näkyy juna-asemalle, jonne matkaa noin 150 m. Tule keskustelemaan, kuuntelemaan, saamaan vertaistukea ja tietoakin! Ei ilmoittautumista. http://www.kerava.fi/palvelut/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto

 Vertaistukiohjaajan koulutus
lauantaina 7.10. klo 10–15, Uudenmaankatu 23 A 2, Helsingin Yrittäjänaiset ry:n tila.
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa vertaistoiminnasta sekä valmiudet vertaisryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Vertaisohjaajalta edellytämme, että olet sinut omat tautisi kanssa ja sairastumisesta on jo jonkin aikaa. Lisäksi edellytämme sitoutumista ryhmän vetämiseen sen elinkaaren ajaksi (5–8 kertaa). Vertaisryhmän ohjaaja on samalla itse vertainen, sinun ei tarvitse ”opettaa” tai keksiä ryhmälle tekemistä. Pääasiana on vertaisuus. Koulutuspäivän tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä koulutuspäivää. Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset eriksson.riitta@gmail.com, p. 050 377 5070. Voimme yhdessä suunnitella ryhmän perustamista. Kurssi on ilmainen yhdistyksen jäsenille.

Draamaopastus Sinebrychoffin taidemuseossa,
keskiviikkona 13.9. klo 15–16, Bulevardi 40, Helsinki Fanny Sinebrychoffin seurassa. Draamaopastuksella tarinat kotimuseon asukkaiden, esineiden ja taideteosten takaa heräävät eloon ja yleisö pääsee eläytymään yli sadan vuoden takaiseen elämään.

Millaista oli varakkaan kauppiasperheen elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Kuinka sujui oluen pano ja pitäisikö naisten saada äänioikeus? Hankitaanko kotiin seuraavaksi muotokuva vai uusi posliiniastiasto?

Juhlitun näyttelijättären Fanny Grahnin elämä muuttuu hänen mentyään naimisiin panimonjohtaja Paul Sinebrychoffin kanssa. Parrasvalot vaihtuvat posliininkeräilyyn ja hyväntekeväisyyteen. Millaista on Fannyn elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Fanny uskoutuu kierroksella hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenille: ”Miksi naimattoman naisen sopi toimia näyttelijänä, mutta naidun ei?” Draamakierros tutustuttaa yleisön Fannyn johdolla myös Kustaa III:n hovietikettiin, Kuningatar Kristiinaan sekä valtavan kodin siivoamiseen, joka sujuu talon rouvalta kuin tanssi.

Fannyn roolissa: Laura Asmala, Mariia Niskavaara
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma Paju-Torvalds

Opastuksen kesto 40 minuuttia, jäsenhinta 11 €. Ilmoittautuminen Liisa Sahalle, p. 044 3342 025 tai liisa.saha@gmail.com 8.9. mennessä. Opastukseen varattu 25 paikkaa. Maksu yhdistyksen tilille viimeistään 11.9.
http://www.sinebrychoffintaidemuseo.fi/

Korukurssi
lauantaina 16.9. kello 10–13, Vilhonkatu 4, ohjaajina Helvi Arajärvi ja Jaana Pesonen. Mukaan mahtuu 10 henkilöä. Osallistumismaksu 10 €, joka maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille. Kurssilla tehdään kaulakoru, ja materiaalimaksu on 10 €, joka maksetaan kurssin ohjaajille kurssin aikana. Kahvia, teetä ja pientä purtavaa tarjolla. Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson@gmail.com tai yhdistyksen puhelin 045 604 5101.

Avoin vertaisryhmä Keravalla
keskiviikkona 20.9. klo 18–20 kokoustila Satusiivessä Keravan kirjaston 1. kerroksessa, Paasikivenkatu 12. Rakennus näkyy juna-asemalle, jonne matkaa noin 150 m. Tule keskustelemaan, kuuntelemaan, saamaan vertaistukea ja tietoakin! Ei ilmoittautumista.
http://www.kerava.fi/palvelut/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/tilat

Kokkauskurssi
torstaina 28.9. klo 17–n. 21, Marttatalo, Lapinlahdenkatu 3. Helsinki. Kurssin järjestäjänä Uudenmaan Martat ry, ohjaajana kto Marjo Ranta. Kurssilla valmistetaan maittava kolmen ruokalajin Suomi 100 vuotta juhlamenu – sadonkorjuun ateria: pääruokana broilerinfileet ja sitruunainen kastike tai sadonkorjuupata. Menu täsmentyy mahdollisten ruoka-allergioiden mukaan, jotka tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssille mahtuu enintään 15 kokkaajaa. Sitovat ilmoittautumiset 14.9. mennessä heidi.helsinki@gmail.com. Saatte paluuviestinä tarkemmat tiedot menusta sekä opetuskeittiön sijainnista, koko menu yhdistyksen internet- ja facebook-sivuillamme. Kurssimaksu 55 €/kokkaaja maksettava Pääkaupunkiseudun yhdistyksen tilille viimeistään 14.9.

Teatteri Myrskyluodon Maija
lauantaina 28.10. klo 19, Helsingin kaupunginteatteri, Eläintarhantie 8. Myrskyluodon Maija on Lasse Mårtensonin säveltämä uusi kotimainen suurmusikaali. Unohtumattoman tarinan upea musikaaliversio juhlistaa näyttävästi 50-vuotiasta teatteritaloa ja Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Jäsenetuhinta 50 €, avec 68 €. Ilmoittautumiset eriksson.riitta@gmail.com, p. 050 377 5070. Maksu Pääkaupunkiseudun yhdistyksen tilille viimeistään 18.10. https://hkt.fi/esitykset/myrskyluodon-maija/

Vierailu Eduskuntataloon
loka-marraskuun aikana. Kun ajankohta varmistuu, tapahtuman tiedot ja ilmoittautumisohjeet yhdistyksen internet- ja facebook-sivuilla ja sähköpostitse jäsenille.

Kaikki yhdistyksen järjestämien tapahtumien osallistumismaksut maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Huom! Eri kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina osallistujan koko nimi ja maksun aihe.


TOUKO- JA KESÄKUU 2017

Opastettu näyttelykierros Fazerin Vierailukeskukseen lauantaina 20.5 klo 12–13. Paikalle kokoonnumme klo 11.45. Näyttelyyn tutustutaan Fazerin omien oppaiden johdolla noin 1 tunnin opastetulla kierroksella. Osoite Fazer Experience Vierailukeskus, Fazerintie 5, 01230 Vantaa. Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus tehdä ostoksia myymälässä.
Fazerilaan pääset kätevimmin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen vuoroilla, jotka on lueteltu alla. Linjat 562, 587 ja 572K pysähtyvät aivan Fazer Vierailukeskuksen eteen. Joukkoliikenteen vuorot eivät liikennöi varsinaisen tehdasalueen kautta. Rakennuksen näet kuitenkin jo lähimmälle pysäkille. Matka pysäkiltä Vierailukeskukseen on noin 100 metriä. Bussi 77 Helsingistä Jakomäkeen (ajoaika n. 30 min.), josta jalkaisin Fazerilaan n. 1,5 km. Bussi 562 Tikkurilasta Vaaralaan Kirkkokujan pysäkille, josta jalkaisin Fazerilaan n. 0,5 km. Bussi 717 Helsingistä Vaaralaan Kuussillantien pysäkille, josta jalkaisin Fazerilaan n. 0,5 km. Metro Helsingistä Mellunmäkeen (matka-aika 23 min.), josta bussilla 587 tai 572K jatkoyhteys Fazerilaan (ajoaika 5-10 min.). Reittioppaasta selviää tarkemmat reitit ja aikataulut: www.reittiopas.fi.

Ilmoittautuminen 12.5. mennessä Liisa Sahalle, liisa.saha(at)gmail.com tai p. 044 3342 025. Retken hinta aikuiselta 9 € ja lapselta (7-17 v.) 6 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Osallistumismaksut maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. Huom! Eri kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina maksajan koko nimi ja maksun aihe.

Lääkärin verkkoluento kilpirauhasviikolla Suomen Kilpirauhasliitto järjestää yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa verkkoluennon. Sisätautiopin dosentti Esa Soppi luennoi aiheesta ”Keskeisiä ajatuksia kilpirauhasen vajaatoiminnasta ” tiistaina 23.5. klo 18 – 20. Verkkoluento on seurattavissa Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Juhlasaliin pääsy jo klo 17.30. Luennon jälkeen mahdollisuus keskusteluun.

Yhdistys esittäytyy Potilastukipiste OLKA:ssa keskiviikkona 24.5. klo 10–14, Meilahden kolmiosairaala, Haartmaninkatu 4. Teemapäivän aikana jaetaan Kilpi-jäsenlehtiä, sairausesitteitä ja kohdataan vertaisia. Tervetuloa juttelemaan ja hakemaan tietoa!

Avoin vertaisilta keskiviikkona 31.5. klo 17.30–20.00 Kampin palvelukeskuksen Keltsu -tilassa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Vapaa keskustelutilaisuus kaikille kilpirauhassairaille, heidän läheisilleen ja asiasta kiinnostuneille.

Terveydeksi! Tapahtuma torstaina 1.6. klo 12–18 Ala-Malmin tori 5, Yliopiston apteekin edessä yhdessä Aivoliiton, Etelä-Suomen Sydänpiirin ja Pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen kanssa. Tietoa kilpirauhassairauksista ja yhdistyksen toiminnasta, jaossa myös Kilpi-lehtiä.

KEVÄT 2017

Teemapäivä 11.2. Finlandia-talolla
Suurkiitos kaikille teemapäivään osallistuneille! Alla linkki palautelomakkeeseen. Kehitämme toimintaamme jäsenitön toiveiden mukaisesti. Siksi toivomme, että kaikki osallistujat antaisivat palautetta.

https://www.webropolsurveys.com/S/58371BD66D0FEB19.par


Keravan avoimet vertaistukiryhmät

Keravan avoin vertaistuki-ilta kokoontuu 9.2. klo 18-20 Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa kokoustila 1. kerroksessa, heti ulko-oven vieressä (Paasikivenkatu 12). TIlaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tulla kuulemaan muiden kokemuksia tai kertomaan omasta tilanteestaan. Joskus pienikin pisara voi olla helpottava tieto. Tilaisuuteen ei tarvise ilmoittautua. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa kaikki!

Myös 6.4. klo 18-20 avoin vertaistuki-ilta kaikille. Kokoonnumme Keravan kirjaston kokoustilassa Kerava-parvi 2. kerroksessa (kulku hissillä). Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia. Paikalla myös kokemuskouluttaja kertomassa omasta selviytymisestään kahdesta kilpirauhassyövästä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Mehu- ja pullatarjoilu. Tervetuloa!

Uudet alkavat vertaistukiryhmät

Kaikkiin ryhmiin ilmoittautumiset pkkilpi(at)gmail.com tai yhdistyksen puhelin 045 604 5101. Ilmoita, mihin ryhmään haluat liittyä ja yhteystietosi. Osallistujamäärä enintään 10/ryhmä. Katso lisää valikosta vertaistuki.

ESPOOSSA ryhmä vajaatoimintaa sairastaville tiistaina 3.1. klo 17–19 Ison Omenan kokoustilassa Meri, Piispansilta 11.

HELSINGISSÄ klo 17.30–20.00 Kampin Palvelutalon Mude-tilassa, Salomonkatu 21 B:
Tiistaina 10.1. Ryhmä: Kokopoisto eli kilpirauhanen poistettu muusta syystä kuin syövän takia
Tiistaina 17.1. Ryhmä: Syövän sairastaneet
Tiistaina 24.1. Ryhmä: Työikäiset, ei sairauskohtainen, henkilöille, jotka tunevat että sairaus antaa haasteita erityisesti esim. kiireisen työn takia
Tiistaina 14.2. Ryhmä: Vajaatoimintaa sairastavat

Liikatoimintaa sairastaneiden ryhmä ottaa uusia jäseniä.

Kilpirauhanen ja liikunta

Energiaa arkeen liikunnasta! Kilpirauhanen ja liikunta -luento maanantaina 20.3. klo 17-18.30 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki.

Parhaimmillaan liikunta on energiaa antava voimavara. Se kohottaa fyysistä ja henkistä vahvuutta. Millaista on energiaa tuova ja aineenvaihduntaa vauhdittava liikunta? Asettaako kilpirauhassairaudet erityisvaatimuksia liikunnalle? Miten liikunnan tulisi näkyä ravitsemuksessa? Luennolla käymme läpi liikunnan perusteita kilpirauhassairaan näkökulmasta.

Anu Marin on ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja sekä tietokirjailija, joka on työssään erikoistunut aineenvaihdunnan eheyttämiseen. Anu sairastui kilpirauhasen vajaatoimintaan vuonna 2006 ja puhuu omakohtaisesta sekä asiakkaiden kokemuksista kilpirauhassairauden ja liikunnan yhdistämisessä.Ei ilmoittautumista. Tervetuloa!

Jäsenilta

Helsingissä jäsenilta torstaina 23.3. klo 17–18.15 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Helsingin Metropolian jalkaterapeuttiopiskelijat kertovat meille, missä asioissa jalkaterapeutti voi olla avuksi, jalkojen omahoidosta sekä jalkaterapian mahdollisuuksista. Voitte myös esittää kysymyksiä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhasen diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Kahvia, teetä ja pikku purtavaa. Ei ilmoittautumista.

Sääntömääräinen kevätkokous

Sääntömääräinen kevätkokous torstaina 23.3.2017 klo 18.30 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.15 päättyvän vertaisillan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, kuten vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös.

SYKSY 2016

Tapahtumasivua päivitetään syyskuussa lisää.
Tulossa monta virkistävää ja  rentouttavaa tapahtumaa.
Helmenä muiden joukossa helmikuun 2017 alussa
teemapäivä kilpirauhasesta ja stressistä,
josta ilmoitamme Kilpi-lehdessä nro 4. 
Seuraa myös facebook-sivuamme Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys. 

Vertaisohjaajien koulutus 10.9.

Vertaistukiohjaajan koulutus lauantaina 10.9. klo 10 – 15, Uudenmaankatu 23 A 2, Helsingin Yrittäjänaiset ry:n tila. Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa vertaistoiminnasta sekä valmiudet vertaisryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Vertaisohjaajalta edellytämme, että olet sinut omat tautisi kanssa ja sairastumisesta on jo jonkin aikaa. Lisäksi edellytämme sitoutumista ryhmän vetämiseen sen elinkaaren ajaksi (5 -8 kertaa). Koulutuspäivän tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille lähempänä koulutuspäivää. Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai yhdistyksen puhelin 045 604 5101. Voimme yhdessä suunnitella ryhmän perustamista. Kurssi on ilmainen yhdistyksen jäsenille.

Lääkäriluento 19.9.

Lääkäriluento maanantaina19.9. klo 17.00 Biomedicum Helsinki 1 Haartmaninkatu 8 Luentosali 3. Sisätautiopin dosentti Esa Soppi luennoitsee aiheesta kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminta.

 

Mindfulness-lauantai 22.10.
Mindfulness-lauantai 22.10. klo 10 – 16. Zen-centerissä Kalevankatu 4, 2. krs., Helsinki. Ohjaaja Tomi Tommola. Päivä pitää sisällään hiljaisuutta, keskustelua, harjoitteita ja läsnäoloa. Läsnäoloon syvennytään niin istumalla kuin liikkeessäkin (liikemeditaatiota – helppoja liikkeitä). Osallistuminen ei edellytä ennakkotaitoja, vain halua laskeutua ja tutustua tähän hetkeen. Väljä asu. Tarjolla kevyt lounas. Mukaan mahtuu 15 yhdistyksen jäsentä , hinta 20 €/hlö. Maksu yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24 viimeistään 17.10. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai 045 6045 101.
OHJELMA
10.00-11.30
• HARJ: Lyhyt hengitysharjoitus
• Esittely, itse + henkilöt itse, päivän ohjelman esittely Mindfulnessista pähkinänkuoressa – Mitä MF… on? MF historiaa.
• Hengitys ja läsnäolo
• HARJ: Jooga seisten
• Mieli, keho ja liike – kehon ja mielen synkronoiminen liikemeditaatiolla
• HARJ: Kehonkartoitus maaten/istuen
• Aistiminen, kehotietoisuus, tässä ja nyt
11.30-12.00
Lounas (30 min.)
12.00-13.30
• HARJ: Vuorosierainhengitys
• Stressi – todellinen ja kuviteltu vaara
• HARJ: Asahi
• Myötätunto (self compassion)
13.30-13.45
Tauko (15 min.)
13.45-16.00
• HARJ: Kävelymeditaatio
• Mitä eroa on ajattelemisella ja ajatusten havaitsemisella?
• HARJ: Äänten ja ajatusten havaitsemis/ tarkkailumeditaatio
• Mihin arkisiin toimiin voisin tuoda enemmän tietoista läsnäoloa?
• Keskustelua – miten tästä eteenpäin, miten tuon läsnäoloa arkeeni?

 

Keravan avoimet vertaisryhmät torstait 15.9. ja 17.11.

Avoin vertaisryhmä kokoontuu syksyn aikana kaksi kertaa
Keravan kirjastossa. Tapaamiset torstaina 15.9. ja torstaina 17.11. klo 18 – 20
kokoustilassa Satusiipi, joka on kirjaston 1. kerroksessa.
Kirjaston osoite on Paasikivenkatu 12,
Kerava. Rakennus näkyy juna-asemalle, jonne matkaa noin 150 m.
Tule keskustelemaan, kuuntelemaan, saamaan vertaistukea ja tietoakin!
järjestetään yhdessä Hyvinkään Seudun Kilpirauhasyhdistyksen kanssa.

Kaikki ovat tervetulleita!

 

Vertaistuki- keskustelutilaisuus + vertaisryhmiin ilmoittautuminen 13.10.

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus Helsingissä
torstaina 13.10. klo 16.30–18.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa,
Salomonkatu 21 B, Helsinki. Vapaata keskustelua ja mahdollisuus
ilmoittautua vertaisryhmiin.
Perustettavat uudet ryhmät voivat
olla erilaisia; avoin päiväryhmä, sairauskohtainen, miesten oma ryhmä
tai eri elämäntilanteessa oleville (esim. työssä käyvät, nuoret).
Jo toimivat liikatoimintaa ja syöpää sairastavien ryhmät ottava uusia jäseniä.

 

Sääntömääräinen syyskokous 13.10.

Sääntömääräinen syyskokous torstaina
13.10.2016 klo 18.15 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa,
Salomonkatu 21 B Helsinki. Kokousmateriaaleihin
voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistilaisuuden jälkeen.
Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Operetti Lepakko 8.12.

Johan Straussin Operetti Lepakko torstaina 8.12. klo 19 Suomen kansallisooppera, Päänäyttämö.
Kuplivan kepeästi kuohuva musiikki on tehnyt Lepakosta kuolemattoman klassikon.
Varattu 40 lippua, hinta jäsenille 35 €, avec 68 € (hinnat sis. lasin kuohuviiniä).
Kokonaiskesto 3 t 10 min, yksi väliaika 25 min.
Lippuvaraukset eriksson.riitta(at)gmail.com tai 050 377 5070.
Maksettava Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24
viimeistään 1.12.
Huom, eri kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina koko nimi ja maksun aihe.
http://oopperabaletti.fi/ohjelmisto/lepakko/

 

Konsertti Tulkoon joulu 10.12.

Joulukonsertti Tulkoon joulu, Tuliset tenorit ja suloiset sopraanot
(Pentti Hietanen, Johanna Försti, Maria Lund, Tomi Metsäketo)
lauantaina 10.12. klo 14 Musiikkitalo, konserttisali Mannerheimintie 13 A.
Varattu 40 lippua. Hinta yhdistyksen jäsenille 25 €, avec 60 € (hinnat sis. glögitarjoilun).
Lippuvaraukset anu_forsman(at)hotmail.com tai puh 050 5437 999.
Maksu yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24 viimeistään 1.12.
Huom! eri kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina koko nimi ja maksun aihe.

_________________________________________________________________________

KEVÄT 2016

 

Tutustuminen Heurekaan 21.5.

Tutustuminen Heurekaan lauantaina 21.5. Kuninkaalantie 7, Vantaa.
Tervetuloa mukaan erityisesti lapsijäsenemme sekä
aikuiset lapsineen tai lapsenlapsineen!
Kokoontuminen aulassa klo 10.45.
Klo 11 Planetaario Maailmasta maailmankaikkeuteen
(ikäsuositus: 6 +, kielletty alle 3-vuotiailta).
Klo 11.45 kahvi-/mehutarjoilu ravintola Cafe Einsteinissa
(ilmoita erityisruokavaliosta).
Klo 12.30 Näyttelysprintti, noin tunnin pituinen ohjattu kierros.
Hinnat aikuisille 10 € ja lapsille 5 €. (Normaalihinta 35 €).
Maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24 viimeistään 17.5. Viestikenttään koko nimi ja maksun aihe.
Ryhmän koko 35 henkilöä.
Sitova ilmoittautuminen anu_forsman(at)hotmail.com
tai 050 543 7999. (Jos lapsiosallistujia, ilmoitathan myös iän.)
http://www.heureka.fi/fi

Tutustuminen Reitzin säätiön taidekokoelmiin 23.5.

Tutustuminen Reitzin säätiön taidekokoelmiin
maanantaina 23.5. klo 16.
Taidemuseossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen
historian merkkiteoksia, antiikkihopeakokoelma ja mm. aseita
1500-luvulta lähtien. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.
Opastettu kierros kestää noin tunnin ja on jäsenille ilmainen.
Sitova ilmoittautuminen liisa.saha(at)gmail.com tai p. 044 334 2025.
Kokoontuminen osoitteessa Apollonkatu 23 B, Helsinki klo 15.45.

http://www.reitz.fi/contact

Kohtaaminen Narinkka-torilla 25.5.

Maailman kilpirauhaspäivänä keskiviikkona 25.5.tavoitat
meidät Narinkkatorilta klo 15.00 lähtien. Tämän vuoden teema on lasten kilpirauhassairaudet.
Tule jututtamaan sekä Suomen Kilpirauhasliiton että
Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen jäseniä!
Narinkka, 00100 Helsinki

 

Vertaisilta vasta diagnoosin saaneille 1.3.

Vertaisilta vasta diagnoosin saaneille tiistaina 1.3. klo 17-19 Kampin palvelukeskuksen Famu-kokoustilassa Salomonkatu 21 B, Helsinki. Tule mukaan kertomaan ja kuulemaan vertaisiasi, jos olet tai tunnet olevasi vasta alkumetreillä kilpirauhaseen liittyvän diagnoosin kanssa. Ryhmän koko max 15 henkilöä. Ilmoittautumiset pkkilpi(at)gmail.com tai puh. 045 6045 101.

 

Stand-up -esitys 5.3.

Stand-up –esitys Sam’s Comedy Clubilla lauantaina 5.3. klo 20, Mannerheimintie 16, Helsinki. Esiintyjinä Anitta Ahonen, Joni Koivuniemi ja Jape Grönroos. Esityksen kesto 1 h 40 min., sis. väliajan. Hinta 15 €/jäsen (sis. pääsylipun, eteispalvelumaksun ja yhden juoman). Sama hinta avecille, yksi avec/jäsen. Ikäraja 18 v. Varattu 30 lippua. Ilmoittautumiset pkkilpi(at)gmail.com tai puh. 045 6045 101. Maksu yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24 viimeistään 29.2., viestikenttään nimi ja mitä maksat.

 

Vertaistuki-ilta 17.3.

Vertaistuki-ilta torstaina 17.3. klo 16.30 – 18.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Ilta on tarkoitettu kaikille kilpirauhasen diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Paikalla Ympyrätalon apteekista johtava proviisori Elina Aaltonen kertomassa Kela-korvausten muutoksesta vuodenvaihteessa, lääkelistasta ja siitä, mistä löytää luotettavaa tietoa lääkkeistä Internetissä. Kahvi, tee ja pullatarjoilu. Lisäksi vapaata keskustelua kilpirauhaseen liittyvistä aiheista. Ei ilmoittautumista.

Vierailu palolaitoksen palomuseoon 7.4.

 

Vierailu Pelastuslaitoksen palomuseoon torstaina 7.4. alkaen klo 17, Erottajan paloasema, Korkeavuorenkatu 26, Helsinki. Opastettu kierros kestää kaksi tuntia ja 20 min kauemmin,

jos haluat käydässä tornissa. Museossa voi tutustua Helsingin palo- ja pelastustoimen sekä sairaankuljetuksen historiaan
ja kehitykseen vanhan kaluston sekä toimintaa esittelevien
valokuvien, pienoismallien ja videoesitysten kautta.
Lisäksi paloturvallisuustietoutta ja pelastuslaitoksen tämän päivän toimintaa.
Ilmoittautuminnen pkkilpi(at)gmail.com tai puh. 045 6045 101.
Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Ilmainen yhdistyksen jäsenille.

 

Vertaisryhmä Keravalla 21.4.

Hyvinkään seudun ja Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistysten yhteinen Keravan vertaisryhmä kokoontuu torstaina 21.4. Keravan kirjastossa klo 18 – 20, Kerava-parvi -kokoustilassa 2. kerroksessa (hissi käytttävissä), Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava. (Juna-asema näkyy kirjaston ikkunasta.) Tällä kertaa vapaa keskustelu kaikesta kilpirauhaseen liittyvästä. Tervetuloa! Ei ilmoittautumista.

 

 

 

 

 

Vertaisryhmä Keravalla 4.2. 

Hyvinkään seudun ja Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistysten yhteinen Keravan vertaisryhmä kokoontuu 4.2. Keravan kirjastossa klo 18 – 20, Kerava-parvi -kokoustilassa 2. kerroksessa (hissi käytttävissä), Paasikivenkatu 12, 04200 Kerava. (Juna-asema näkyy kirjaston ikkunasta.)

Keravan Keskusapteekista tulee farmaseutti kertomaan Kela-korvausten muutoksista vuoden vaihteessa ja lääkehoidon päivän aiheesta eli lääkelistasta ja siitä mistä löytää internetissä luotettavaa tietoa lääkkeistä. Lisäksi tietoa Kanta-palvelusta.

Jos tarvetta ilmenee, hän kertaa samat asiat kuin lokakuussa ryhmässä käydessään eli lääkkeiden oton ja lääkkeiden yhteisvaikutukset yms.

Loppuajan käytämme kuulumisten vaihtoon.

Pulla- ja mehutarjoilu! Ei ilmoittautumista. Kaikille avoin.
Tervetuloa!

 

Salsa-kurssi

Salsa-kurssi, 8 kertaa tiistaisin 12.1.-8.3. (poislukien hiihtolomaviikko 23.2.) klo 18-19 Meilahden yläasteen juhlasalissa (M2), Kuusitie. Hinta 10 €/jäsen. Opettajana toimiin tanssiohjaaja Outi Alaja. Tule rohkeasti kokeilemaan, sopii myös vasta-alkajille! Kurssilla käydään läpi salsan perusaskeleita, tyyliä, rytmiä – tehdään helppoja askelsarjoja mukavan musiikin tahdissa. Lopuksi venytellään hetki. Ota mukaan tunnille pehmeät sisäliikuntakengät tai -tossut, rennot vaatteet, joissa on helppo liikkua ja vettä juotavaksi. Ilmoittautumiset pkkilpi(at)gmail.com

Kurssi maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään koko nimi ja maksun aihe.

 

 

 

Hathajooga-kurssi – sopii myös vasta-alkajille

 

Hathajooga-kurssi, 8 kertaa Meilahden yläasteen juhlasalissa(M2), Kuusitiet 12 perjantaisin 15.1.-29.4. (poislukien hiihtolomavko 26.2.) klo 17.30-19.00.

Hathajooga rentouttaa ja rauhoittaa

Hathajooga on joogan klassisin ja länsimaissa tunnetuin muoto. Rauhallinen ja lempeä hathajooga koostuu joogan perusliikkeistä, eli asanoista. Dynaaminen hathajooga on aktiivisempaa, saattaa nostaa hieman sykettäkin, ja liikesarjat ovat pidempiä kuin lempeässä hathajoogassa. Harjoituksissa painottuu oikea hengitystekniikka, kehonhallinta ja läsnäolon kokemus.
Hathajoogan pyrkimyksenä on tasapainottaa keho ja mieli sekä ylläpitää elinvoimaa ja terveyttä. Harjoitusten myötä mieli usein rauhoittuu, keskittymiskyky paranee ja keho vahvistuu. Harjoitukset venyttävät ja notkeuttavat lihaksia ja nivelsiteitä, pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja ruoansulatusta sekä auttavat oikean hengitystekniikan löytymisessä.

Teemme monipuolisia, helpohkoja joogaliikkeitä. Etsimme yhdessä hyvää oloa jooga-asanoiden, liikesarjojen, hengityksen ja rentoutumisen avulla. Kehon liikkeiden, venytysten ja tietoisen hengityksen avittamana mielikin haluaa hiljentyä. Kurssi sopii kaikenkuntoisille, vasta joogaan tutustuville tai sitä aiemmin harrastaneille. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta, myös mainiosti niille, joilla on ongelmia selän tai nivelten kanssa. Väljä, joustava asu (esim. verkkarit, verkkaritakki, t-paita) ja oma joogamatto/ retkipatja. Ohjaajana toimii Tomi Tommola.

Hinta koko kurssi 50 €/jäsen. Ilmoittautuminen pkkilpi(at)gmail.com
Kurssi maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään koko nimi ja maksun aihe.

 

 

 

Kaktuksen kukka – teatteri  lauantaina 13.2. klo 19

Kaktuksen kukka kuplii ranskalaista romantiikkaa ja raikkaasti helmeilevää komediaa.
Se on lämminhenkinen ja yllättävä rakkaustarina, jonka keskiössä on uuden lehden
elämässään kääntävä Stéphane (Satu Silvo). 1960-luvun Pariisi piirtää puitteet, joissa tämä
ihana tarina puhkeaa kukkaan. Keski-ikäinen hammaslääkäri Julien (Santeri Kinnunen)
ei halua vakiintua, mutta myöskään suhteesta nuoreen Antoniaan (Vappu Nalbantoglu)
ei millään huvittaisi luopua. Julien on järkeillyt saavansa yhtälön toimimaan valehtelemalla
ihan pikkuisen, että hänellä on vaimo ja kolme lasta.

http://www.hkt.fi/ohjelmisto/play.php?name=kakt

Arena-näyttämö, Hämeentie 2. Varattu 40 lippua. Jäsenhinta 25 €, avec 39 €, max 2 lippua/jäsen. Varaukset liisa.saha(at)gmail.com.Liput maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään koko nimi ja maksun aihe.

 

 

Hyvän mielen ruoka – luento

 

Hyvä mielen ruoka -luento tiistaina 19.1. klo 18.00-19.30 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa,
Salomonkatu 21 B. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistunut psykologi ja ruoka-alan
ammattilainen Outi Rinne kertoo,
miten oikeanlaisella – ja oikein ajoitetulla – ravinnolla voi vaikuttaa mielen hyvinvointiin ja
tasapainoiseen, hyvään mielialaan. Luennolta saat myös runsaasti käytännön vinkkejä siihen, miten hyvän mielen ruokaa voi valmistaa itse. Ei ilmoittautumista.

 

Raakaravinnon valmistus -kurssi

 

Raakaravinnon valmistuskurssi keskiviikkona 10.2. klo 17.30-21.30
Elävän ravinnon yhdistyksen tiloissa,
Museokatu 9 C 25. Hinta 20 €/jäsen. Kurssilla kuullaan paljon asiaa raakaravinnosta
ja sen terveysvaikutuksista. Käymme läpi valmistusmenetelmät, raaka-aineet ja välineistön.
Kokkaamme herkullisia raakaruokia ja nautimme lopuksi yhdessä illallisen.
Menussa tulee olemaan  alku- ja pääruoka sekä jälkiruokia.
Kurssin vetäjänä toimii Satu Malinen (holistic health coach, edustuskokki).
Osallistujamäärä max 15 jäsentä.
Sitova ilmoittautuminen viimeistään 29.1. heidi.helsinki(at)gmail.com.

Kurssi maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Viestikenttään koko nimi ja maksun aihe.

 

 

 

 

Taidesäätiö Meritan näyttely – ryhmä täynnä

Lähde mukaan tutustumaan Taidesäätiö Meritan näyttelyyn maanantaina
11.1.2016 kello 17. Esittely kestää noin tunnin ja siihen sisältyy myös kuohuviinitarjoilu.
Osoite: Nordean Vanha pankkisali, Aleksanterinkatu 36 B, 2. kerros, 00100 Helsinki.

Vanhassa Pankkisalissa on esillä taidesäätiön kokoelman suosikkiteoksia. Helene Schjerfbeckin ja Akseli Gallen-Kallelan teosten lisäksi nähtävillä on muun muassa lumeen kietoutuvaa luontoa esittäviä maalauksia Pekka Haloselta ja Väinö Blomstedtilta, sekä talvisia näkymiä Helsingin Etelä-Satamasta ja Esplanadin puistosta Albert Edelfeltiltä, Hanna Rönnbergiltä ja Albert Lindforsilta. Värejä, auringonvaloa ja elämäniloa Vanhaan Pankkisaliin tuovat Verner Thomén vitalistinen näkymä Suursaarelta sekä Ellen Thesleffin impressionistisella otteella maalattu Ihmisiä luonnossa. Edellä mainittujen teosten lisäksi lounashuoneessa ja Vanhassa Pankkisalissa on esillä teoksia myös Ferdinand von Wrightiltä, Santeri Salokiveltä, Vilho Savikurjelta, Werner Åströmiltä, Matti Hauptilta ja Eero Järnefeltiltä.

Ilmoittautuminen 11.12. mennessä Liisa Sahalle, sähköposti: liisa.saha(at)gmail.com tai puhelimitse p. 044 3342025. Mukaan mahtuu 60 henkilöä. Tapahtuma on ilmainen yhdistyksen jäsenille.

SYKSY 2015

 

Luento: Syöminen, paino ja kilpirauhasen
vajaatoiminta

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg luennoi aiheesta Syöminen, paino ja kilpirauhasen
vajaatoiminta

maanantaina 16.11. klo 17.30. -19.30 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa,
Salomonkatu 21 B Helsinki. Ei ilmoittautumista.Tervetuloa kaikki!

Illan luennon jälkeen pyydämme palautetta. Helpointen se käy tästä:

https://www.webropolsurveys.com/S/04A5DAAED311BE02.par

 

Uusi vertaisryhmä vajaatoimintaisille Helsingissä – ryhmä täynnä

Uusi vertaisryhmä vajaatoimintaisille aloittaa keskiviikkona 28.10. klo 17.15 Kampin palvelukeskuksen maalausluokassa (kellarikerros). Ryhmä aloittaa ensimmäisellä kerralla suunnittelemalla toimintaansa. Ryhmän vetäjänä toimii vertaisohjaaja Satu. Tule rohkeasti mukaan. Ilmoittaudu pkkilpi(at)gmail.com.

 

Espoon vertaisryhmät

Avoin
vertaisryhmä kokoontuu torstaina 29.10. kl0 13-14 Espoon Niittykummussa,
Kappelitie 6 D, 2 krs. Kokoontumispaikkaan on hyvät kulkuyhteydet
ja se on näkyvällä paikalla Länsiväylän varrella. Tervetuloa! Ei imoittautumista.

Keravan vertaisryhmät

Keravan vertaisryhmät (yhdessä Hyvinkään seudun yhdistyksen kanssa) jatkavat torstai-iltoina 24.9., 22.10. ja 26.11., Kahvila Kaisankammari, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Kaikki ryhmät kokoontuvat klo 17.00 alkaen. Tervetuloa kaikki jo keväällä ensimmäisessä suunnittelukokouksessa mukana olleet ja myös uudet osallistujat.

22.10. aiheena lääkkeiden yhteisvaikutukset. Keravan Keskusapteekista farmaseutti Hanna Laaksonen tulee kertomaan lääkkeiden yhteisvaikutuksesta ja erityisesti kilpirauhaslääkkeet huomioon ottaen.
Kaikki tervetulleita. Ei ilmoittautumista.

 

 

Hyvinvointimessut Vantaan Energia-Areenalla

Hyvinvointimessut Vantaa Energia-Areenalla lauantaina 10.10. kello 10-16. Rajatorpantie 23, Vantaa. Olemme mukana lokakuussa Hyvinvointimessuilla. Tervetuloa juttelemaan, kertomaan toiveitasi tai hakemaan tietoa. Vapaa pääsy.

 

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus Helsingissä keskiviikkona 14.10. klo 16.30 – 18.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B Helsinki. Tervetuloa pohtimaan kilpirauhassairauksiin liittyviä asioita kanssamme.

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous keskiviikkona 14.10. 2015 klo 18.15 Kampin palvelukeskuksenruokasalissa, Salomonkatu 21 B Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistilaisuuden jälkeen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

 

Korukurssi

Korukurssi lauantaina 24.10. klo 11–14 Kilpirauhasliiton tiloissa, Vilhonkatu 4 B 15, 3 krs.,
Helsinki. Solmeile itsellesi koru riipuksella tai ilman. Käytössä on kivihelmiä, lasihelmiä, puuhelmiä ja posliinihelmiä. Valmiin korun pituus on 80 -90 cm. Kuvan korussa on käytetty kivihelmiä ja lasihelmiä. Sen tarvikkeiden hinta on noin 10 €. Ohjaajana on Helvi Arajärvi. Kurssin hinta 10 € + tarvikkeiden hinta 10 – 20 €. Ilmoittautumiset pkkilpi(at)gmail.com tai 045 6045 101. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Kahvia, teetä ja pikkupurtavaa.

Oopperan kummitus – Kaikille lipun saaneille lähetetään asiasta erikseen sähköposti. Liput loppuunmyyty.

Oopperan kummitus perjantaina 27.11. klo.19.
Suomen kansallisooppera,
Päänäyttämö, Helsinginkatu 58, 00250 HELSINKI.


Oopperan kummitus on suuri kertomus taiteen voimasta ja rakkauden kaipuusta. Andrew Lloyd Webberin järisyttävän tehokas musiikki on tehnyt Oopperan kummituksesta maailman suosituimman musikaalin. Varattu 30 lippua. Hinta yhdistyksen jäsenille 35 €, avecille 73,50 €. Ilmoittautumiset Eriksson.Riitta(at)gmail.com tai 050 377 5070.

Kaikki yhdistyksen järjestämien tapahtumien osallistumismaksut maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille FI 82 1378 3000 2053 24. Huom, eri kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina koko nimi ja maksun aihe. Liput toimitetaan, kun maksu on tullut yhdistyksen tilille.

Käyt tutustumassa esitykseen tarkemmin täältä:

http://www.ooppera.fi/ohjelmisto/oopperan_kummitus/4035 

 

Joulukonsertti Rajaton joulu – liput loppuunmyyty

 

Joulukonsertti Rajaton joulu lauantaina 19.12. klo 15 Finlandia-talossa, Mannerheimintie 13 e. Varattu 40 lippua. Perinteeksi muodostuneissa joulukonserteissa lauluyhtye hellii yleisöään rakastetuilla joululauluillaan ja tarjoaa rajattomaan tyyliinsä aina myös jotain uutta! Kesto 2 h ja väliaika 30 min.

Lipputilaukset pkkilpi(at)gmail.com tai 045 6045 101. Lipun hinta 25 €/jäsen, avec 41,50 €.

Kaikki yhdistyksen järjestämien tapahtumien osallistumismaksut maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille
FI82 1378 3000 2053 24. Huomio, eri tili kuin jäsenmaksujen maksutili. Viestikenttään aina koko nimi ja maksun aihe.

 

 

 

Vuoden 2015 menneet tapahtumat

 

Yhdistys esittäytyy Potilastukipiste OLKAssa 27.5. Maailman kilpirauhasviikolla

Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys esittäytyy Potilastukipiste OLKAssa keskiviikkona 27.5. klo 10–13. Meilahden tornisairaalan aulassa 3. krs, Haartmaninkatu 4, HELSINKI. Potilastukipiste OLKA on HUS:n ja järjestöjen yhteistoimintapaikka, jossa palvellaan potilaita, heidän läheisiään ja sairaalan henkilökuntaa. Yhdistyksemme kertoo toiminnastaan ja vertaistuesta. Tule saamaan tietoa tai kertomaan toiveitasi, kokemuksiasi. Myös Kilpirauhasliiton edustaja on paikalla. Jaamme myös KILPI-lehtiä ja esitteitä. Tervetuloa!

 

Vertaisryhmä Keravalla 28.5.

Vertaisryhmä torstaina 28.5. klo 18 Kahvila Kaisankammarilla, Aleksis Kiven tie 19, Kerava. Tule mukaan suunnittelemaan yhdessä ryhmän toimintaa, jota jatkamme elo-syyskuussa ryhmän toiveiden mukaisena. Yhteyshenkilö Tanja Väyrynen, p. 050 4414 097. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään Seudun Kilpirauhasyhdistyksen kanssa. Paikalla myös Kilpirauhasliiton edustaja. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Päiväristeily Tallinaan 22.8.

Päiväristeily Tallinnaan lauantaina 22.8. Ohjelmassa on tutustuminen Meri-museoon sekä aamiainen ja illallinen laivalla.

Kokoontuminen klo 7.30 Länsisataman terminaalissa, lähtö kello 8.30, meriaamiainen klo 9.30 laivalla, bussikuljetus satamasta Merimuseoon klo 11.45, suomenkielinen opastettu kierros museoon klo 11.45-12.45. Sen jälkeen vapaata aikaa Tallinnassa, lähtö takaisin klo 18.45, buffetillallinen laivalla klo 18.30. Käytössä matkan ajan kokoustila laivalla.

Retken hinta 50 euroa sisältäen laivamatkat, kuljetuksen ja pääsyliput Merimuseoon, meriaamiaisen sekä illallisen laivalla. Kulkuyhteydet: raitiovaunu 9 Kaivokadulta Länsiterminaaliin.

Ilmoittautuminen 10.7. mennessä sähköpostilla: liisa.saha(at)gmail.com tai puh. 044 3342025. Ilmoittautuessa seuraavat tiedot: matkustajan nimi, syntymäaika ja kansalaisuus. Muistathan ottaa myös passin tai kuvallisen henkilötodistuksen mukaan (ajokortti ei riitä). Maksetaan Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen tilille 10.7. mennessä: FI 82 1378 3000 2053 24.

 

 

 

 

Teemapäivä

Tasapainoinen elämä kilpirauhasen kanssa

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ SUNNUNTAI 15.3.

VAPAITA PAIKKOJA! Jos kysyttävää, voit soittaa teemapäivään liittyen vielä viikonlopun aikana.

Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen jäsenille ensisijaisesti

Aika Lauantaina 21.3.2015
Paikka Finlandia-talo, Helsinki-sali, Mannerheimintie 13 e, ovi M4, 00100 Helsinki. Saliin mahtuu 350 kuulijaa. https://www.finlandiatalo.fi/fi/kavijoille/sijainti-ja-kulkuyhteydet
Osallistumis-
maksu
20 € Pääkaupunkiseudun yhdistyksen jäsenille, 50 € muille jos paikkoja jää,
tilille FI82 1378 3000 2053 24,
viestikenttään nimesi ja osoitteesi ja sana teema.
Ilmoittau-tumiset Sitova ilmoittautuminen 13.3. mennessä joko linkistä https://www.webropolsurveys.com/S/000568D39C4F9628.par  tai kilpi.ilmoittautuminen@gmail.com tai 045 6045 101. Muista mainita ruoka-allergiat ja erikoisruokavaliot
Ohjelma
9.00 –9.40 Ilmoittautuminen ja smoothie
9.40 –9. 45 Tervetulosanat
Kirsti Hänninen, puheenjohtaja Suomen Kilpirauhasliitto ry
9.45 –11.15 Aina ajankohtainen kilpirauhasen vajaatoiminta
Matti Välimäki, professori, endokrinologian ja
sisätautien erikoislääkäri
11.15 –12.15 Kevytlounas; kahvi/tee lounaspatonki
Allergiat otetaan huomioon
12.15 –12.30 Mindfulness hyvinvoinnin tukena
Heljä Ora, valmentaja MacMentor Oy
12.30 –12.45 Kilpirauhaspotilaan tarina, kokemuskouluttaja Raili Kuusela
12.45 –13.00 Tauko
13.00 –14.30 Kilpirauhaspotilas ja elintavat
Vilho Ahola, LL, yleislääkäri
14.30 -15.00  Loppusanat ja palaute

 Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys ry ja Suomen Kilpirauhasliitto ry

Salsa-kurssi

Salsakurssi  perjantaisin 6.2., 13.2., 20.2., 27.2. ja 6.3. klo 18-19 Sali Iso Balett  paitsi 20,2. klo 19-20 Sali Pylkkänen, Aleksanterin teatterin tiloissa, Bulevardi 27. Oletko aina halunnut tutustua salsan askeleisiin? Nyt sinulle tarjoutuu siihen loistava tilaisuus. Järjestämme viiden kerran salsakurssin tanssiohjaaja Outi Alajan opastuksessa. Salsa on vauhdikasta, energistä ja iloista tanssia jossa lanteet notkistuvat  – ja mielikin siinä samalla. Tule rohkeasti kokeilemaan! Kurssilla käydään läpi salsan perusaskeleita, tyyliä, rytmiä  – tehdään helppoja askelsarjoja mukavan musiikin tahdissa. Lopuksi venytellään hetki. Ota mukaan tunnille pehmeät sisäliikuntakengät tai -tossut, rennot vaatteet, joissa on helppo liikkua, ja vettä juotavaksi. Et tarvitse paria. Hinta 10 € jäsenille ja avecille 15 €. Maksu yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai puh. 045 604 5101.

Vertaisohjaajan koulutus 21.2.

Vertaistohjaajan koulutus lauantaina 21.2. klo 10-15, Uudenmaankatu 23 A, Helsingin yrittäjänaisten tilat. Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa vertaistoiminnasta sekä valmiudet vertaisryhmän käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Kouluttajana toimii järjestösuunnittelija M. Saari Suomen Kilpirauhasliitosta. Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai yhdistyksen puhelin 045 604 5101. Voimme yhdessä suunnitella ryhmän perustamista.

 

Mindfulness hyvinvoinnin tukena

Keskiviikkoiltaisin 4.3., 11.3., ja 18.3. klo 18.00-20.00

Tule mukaan

 • Vapautumaan stressistä
 • Rentoutumaan
 • Harjoittelemaan tietoisuustaitoja – mielen käyttämistä rakentavalla tavalla
 • Syventämään itsetuntemusta, vapautumaan vanhoista virheellisistä ajatuskaavoista, peloista ja taakoista
 • Tunnistamaan oma sisäinen syvä läsnäolon tila
 • Saamaan parempi yhteys omiin sisäisiin voimavaroihin

Tehdään

 • Paljon harjoituksia
 • Keskustellaan ja jaetaan kokemuksia
 • Kotitehtävänä tiedon ja kokemuksen syventämiseksi arkipäivän harjoituksia

Mukaan

 • Rennot vaatteet ja avoin mieli

Kurssipaikkana Ahti Business Park, Haukilahti,

Ahventie 4, 02170 Espoo

Kurssin hinta 120 €

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Heljä Ora

MacMentor Oy

helja.ora(at)maccons.fi

050 59 76 927

tai Sirpa.h.Carlsson(at)gmail.com puh 045 604 5101

 

Vertaistuki-ilta 26.3.

Vertaistuki-iltaaiheena ylipaino ja painonhallintatorstaina 26.3. klo 16.30-18.00. Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, Helsinki. Ylipainolla voi olla vaikutusta sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiimme. Cambridge Ohjelma on tutkittu ja turvallinen tapa pudottaa painoa taso-ohjelman mukaisesti, jossa osa aterioista korvataan ateriankorvikkeilla. Tavoitteena on pysyvä painonhallinta, joka tarkoittaa elämäntapamuutoksia, joita harjoitellaan yhdessä valmentajan kanssa. Ateriarytmi, oikeat annoskoot, suomalaiset ravitsemussuositukset ja liikunta tukevat painonhallintaa tavoitepainoon päästyä. Illan aikana keskustelemme Gambridge valmentaja Sari Heermanin johdolla ylipainon syistä ja seurauksista, miten painoa voi hallita valinnoilla sekä motivaation merkityksestä onnistumisessa. Lisäksi vapaata vertaistukikeskustelua kaikista kilpirauhaseen liittyvistä aiheista.

Tilaisuudessa kerrotaan myös uusista alkavista vertaisrymistä.

 

 

Sääntömääräinen kevätkokous 26.3.

Sääntömääräinen keväkokous torstaina 26.3. klo 18.15-20. Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, osoite yllä. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen määräämät asiat ja Patentti- ja rekisterihallituksen ehdottamat korjaukset sääntöihin. Tervetuloa!

Teatteri 28.3.

Teatteri lauantaina 28.3. klo 19. Komedia Otetaas toiset! Arena-näyttämöllä, Hämeentie 2, Helsinki. Varattu 30 lippua. Hinta 20 € yhdistyksen jäsenille, 33 € avecille. Korkeintaan kaksi lippua/jäsen. Lippuvaraukset  anu_forsman(at)hotmail.com tai puh 050 54 37 999. Liput lähetetään kun ne on maksettu yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24. http://www.hkt.fi/ohjelmisto/play.php?name=otet

 

Vierailu luonnontieteelliseen museoon 3.5.

Vierailu Luonnontieteelliseen museoon sunnuntaina 3.5. klo 14-15, Pohjoinen Rautatiekatu 13. Kirahveja Kimnaasissa-opastuksella käydään läpi museorakennuksen värikkäitä vaiheita ja kierretään eri puolilla uudistettua museota. Ryhmän koko 20 henkilöä. Ilmoittautuminen sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai puhelin 045 604 51 01. Retki on ilmainen yhdistyksen jäsenille.

Vierailu luontokeskus Haltiaan 9.5.

Vierailu luontokeskus Haltiaan lauantaina 9.5. klo 9-15, Nuuksiontie 84, Espoo.

9.00 Lähto Kiasman edestä
10.00 Opastettu kierros Haltian näyttelyyn aiheena
Suomen luonto
11.00 Lounas pitopöydästä
12.00-14.00 Vapaata aikaa
14.00 Paluu
15.00 Perillä

 Ilmoittautumiset liisa.saha(at)gmail.com tai puh. 044 33 42 025. Hinta 15 € (sis.linja-autokuljetus, sisäänpääsy, opastus ja lounas). Maksetaan 30.4. mennessä yhdistyksen tilille FI82 1378 3000 2053 24.

Gambridge Ohjelma – kevyemmin kohti kevättä

 

Haluatko löytää terveellisemmät ravitsemustottumukset, pudottaa painoa ja lisätä liikuntaa? Jaksat paremmin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Onnistumiseen tarvitset MOTIVAATION ja tavoitteen. Cambridge Ohjelman avulla valmentajan sparrauksessa onnistuminen on todennäköisempää kuin yksin. Voit valita itse taso-ohjelmasta sinulle sopivan tason. Tavoitteena on oppia syömään suomalaisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

Alussa ohjelmaan kuuluvat ateriankorvikkeet, joista saat kaikki tarvitsemasi ravintoaineet. Ohjelmaan kuuluu aina valmennus, jossa keskustelemme sinulle painonpudotukseen liittyvistä asioista. Hyödynnän valmennuksissa ratkaisukeskeistä työnohjaajan koulutustani. Voit lukea lisää Cambridge Ohjelmasta www.cambridgeohjelma.fi – sivuilta tai jutun Diabeteslehdestä http://files.kotisivukone.com/kotisivukoe.diabetesyhdistys.kotisivukone.com/kide_42014_aukeamittain.pdf

TARJOUS Kilpirauhasyhdistyksen jäsenille 30.6.2015 asti seuraavasti:

Parivalmennus: Kaverin kanssa kohti kevyempää kesää – aloitusvalmennus kaksi yhden hinnalla + tuotteet + shaker kaupan päälle (arvo 8 €)

Yksilötapaamiset:

Aloitustapaaminen (kesto n 60 minuuttia) TARJOUSHINTAAN 20 € (norm. 35 €) sekä saat mukaasi 8 € arvoisen shakerin

Seurantaistunnot 15 €/kerta (norm. 18 €, kesto 30 minuuttia)

Tapaamisten jaksotus ja sisältö räätälöidään yksilöllisesti. Istunnoissa käydään läpi omaan motivaatioon ja painonhallintaprosessiin liittyviä asioita sekä tehdään kehonkoostumusmittaukset.

Vastaanotot Espoossa

Leppävaaran kupeessa Perkkaalla (Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 12, 02600 Espoo)

TAI

Siikajärvellä (Heinästie 42, 02860 Espoo)

Tervetuloa!

Teen ryhmävalmennuksia asiakkaan tiloissa sopimuksen mukaan. Kysy lisää.

Lisätiedot ja aikavaraukset suoraan Cambridge valmentajalle Sari Heerman, puh. 040 840 0042,

email: sari.heerman(at)cambridgeohjelma.fi

Mainitsethan varauksen yhteydessä koodin ”Kilpistarjous”

 

Tutustuminen Mannerheim-museoon 25.1.

Opastettu vierailu Mannerheim-museoon sunnuntaina 25.1. klo 14.00, Kalliolinnantie 14.Opatus kestää tunnin.

Suomen marsalkka, vapaaherra Gustaf Mannerheim (1867—1951) asui Kaivopuistossa sijaitsevassa huvilassa vuosina 1924—51. Huvila on vuodesta 1951 toiminut hänen elämäänsä ja Suomen historiaa esittelevänä museona. Koti on säilytetty alkuperäisessä asussaan lukuun ottamatta muutamaa huonetta, jotka on muutettu näyttelytiloiksi.  Museo esittelee Suomen marsalkka Mannerheimin kotia 1940-luvun lopun asussa.

Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai puh 045-604 5101. Ryhmän koko max 20 henkilöä. Kulkuyhteydet raitiovaunu 2  ja 3.

 

Ravintoluento ”ravinto ja kilpirauhanen” 15.1.

Ravintoluento torstaina 15.1. klo 18-20 Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa, Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki. FLT Luennoitsijana Ravintovalmentaja Annika Havaste Vitafiilis Oy:stä luennoi aiheesta ravinto ja kilpirauhanen.

Ravinnolla on kilpirauhassairauksissa erityinen merkitys. Tule päivittämään tietosi ja kuulemaan, mitä sinä voit tehdä jokapäiväisen ruokasi avulla. Luennolla käymme läpi mm.

 • Kilpirauhaselle hyvä ravinto ja ravintoaineet yleisesti
 • Kilpirauhasen vajaatoiminta: mitä kannattaa huomioida ravinnossa
 • Kilpirauhasen liikatoiminta: millaista merkitystä on ravinnolla tai ravintoaineiden saannilla?
 • Autoimmuunipohjainen kilpirauhassairaus: mitä ravintoaineita kannattaa välttää ja mitä lisätä?
 • Suoliston merkitys kilpirauhasen toiminnan häiriöissä ja miten suolistoa voi hoitaa
 • Yhteys stressiin ja mitä voi olla tehtävissä stressin hallitsemiseksi.

 

SYKSY 2014 MENNEET TAPAHTUMAT

Asiakasilta 4.12. ”Kasviöljyjen käyttö kasvojen ihonhoidossa”

Asiakasilta 10 hengelle torstaina 4.12. klo 18-19.30. Asiakasiltaan kuuluvat öljyt, joita asiakkaat laittavat itse iholleen, ohjattu kasvohieronta öljyillä ja kasvojumppa, kotihoito-ohjeet sekä teetä ja pientä suolaista ja makeaa. Asiakkaat saavat mukaansa kirjallisen materiaalin öljyistä ja kotihoito-ohjeista. Illan aikana on mahdollista ostaa öljyjä kotikäyttöön.

Tilaisuuden hinta 23 €/hlö (sis. alv 24%). Amanka Ekokosmetologi Maarit Boulaid, Pihlajatie 12-14 (Meilahti), 00270 Helsinki. Ilmoittautumiset info(at)hoitohuoneamanka.fi tai puh. 040 7050 979.Muista mainita ilmoittautuessa Kilpirauhasyhdistyksen tarjouksesta.

Tuliset tenorit, suloiset sopraanot -konsertti 16.12.2014 – LOPPUUNMYYTY

Lippuja saatavilla tunnelmalliseen joulukonserttiin Helsingin Musiikkitaloon! Pentti Hietanen, Johanna Försti, Tomi Metsäketo ja Maria Lund tulkitsevat taidolla ja tyylikkäästi sekä perinteiset että uudemmat joululaulut. Hinta yhdistyksen jäsenille 20 €, avecille 58 €. Voit varata korkeintaan 2 lippua/jäsen 16.12. konserttiin. Konsertti alkaa klo 19 ja päättyy klo 21.30 (Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki). Liput toimitetaan, kun ne on maksettu yhdistyksen tilille:
FI8213783000205324 (NDEAFIHH). Viestiin oma nimi ja osoite sekä maininta ’konsertti’.

Lippuvaraukset:
Anu Forsman
e-mail: anu_forsman(at)hotmail.com
Gsm 050 5437999

Tutustuminen Helsingin Diakonissalaitoksen kirkkoon
ja Aurora-saliin 3.12.

Tule tutustumaan Helsingin Diakonissalaitoksen kirkkoon ja Aurora-saliin keskiviikkona 3.12. klo 16.30. Helsingin Diakonissalaitoksen kirkon peruskivi muurattiin vuonna 1896. Kirkon piirustukset laati ja lahjoitti vapaaherra Karl August Wrede. Piispa Herman Råbergh vihki kirkon käyttöön vuonna 1898. Päärakennuksessa sijaitseva Aurora-sali on entinen diakonissojen ruokasali. Mennyttä aikaa huokuva tila on nykyisin kokous- ja juhlakäytössä. Alppikatu 2, 00530 Helsinki. Ilmoittautumiset ja tiedustelut sirpa.h.carlsson(at)gmail.com.

Cambridge ohjelma                                                                    

Oletko tyytyväinen painoosi vai kaipaatko muutosta? Pienelläkin painonpudotuksella kohennat terveyttäsi ja mielialaasi. Tutkimusten mukaan onnistumisprosentti kasvaa, kun teet sen ryhmässä tai yksin ammattilaisen valvonnassa. Cambridge Ohjelma on maailman vanhin ENE (erittäin niukkaenerginen dieetti), joka on myös Duodecimin Käypä Hoito suosituksen mukaista lihavuuden hoitoa. Se rakentuu kuusiportaiseen taso-ohjelmaan, joista jokainen löytää itselleen sopivan tason riippuen elämäntilanteesta sekä pudotettavien kilojen määrästä. Kyseessä ei ole painonpudotus vaan painonhallinta ohjelma, johon sisältyy aina valmennusosio sekä tuotteiden hankinta valmentajalta.

Tavoitteena on saavuttaa paino pysyvästi alas ja oppia syömään lautasmallin mukaisia aterioita ja löytää liikunnan hyötyä ja iloa. Laadukkaat, tutkitut tuotteet sisältävät kaikki päivän aikana tarvitsemasi hivenaineet, vitamiinit, rasvahapot, proteiinit ja kuidut, joiden avulla painon pudotus on turvallista ja miellyttävää. Kilpirauhasongelmat eivät estä Cambridge Ohjelman avulla painonpudotusta ja taso-ohjelmasta löytyy jokaiselle sopiva taso. Onnistumiseen tarvitset motivaation sekä tuen, jota Cambridge valmentaja voi tuoda. Henkistä sparrausta sekä ohjaamista terveellisempiin ravitsemustottumuksiin.

Tarjoan Kilpirauhasyhdistyksen jäsenille vuoden 2014 loppuun: Aloitustapaaminen (kesto n 60 minuuttia) puoleen hintaan 15 € (norm. 30 €) sekä saat mukaasi 7 € arvoisen shakerin. Seurantaistunnot 15 €/kerta (kesto 30 minuuttia). Tapaamisten jaksotus ja sisältö räätälöidään yksilöllisesti. Istunnoissa käydään läpi omaan motivaatioon ja painonhallintaprosessiin liittyviä asioita sekä tehdään kehonkoostumusmittaukset.

Vastaanotot Espoossa Leppävaaran kupeessa Perkkaalla (Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 12, 02600 Espoo) tai Siikajärvellä (Heinästie 42, 02860 Espoo). Tervetuloa!

Lisätiedot ja aikavaraukset suoraan Cambridge valmentajalle Sari Heerman, puh. 040 840 0042, email: sari.heerman(at)hyvinvointisakura.fi tai sari.heerman(at)cambridgeohjelma.fi. Mainitsethan varauksen yhteydessä koodin ”Kilpistarjous”.

Tutustuminen Observatorioon

opastetulla kierroksella torstaina 14.8.2014 kello 15-16.30. C.L. Engelin suunnittelema, vuonna 1834 valmistunut Tähtitorninmäen Observatorio on avautunut yleisölle uudistuneena. Rakennuksessa on Helsingin yliopistomuseoon kuuluva yleisökeskus, jossa kerrotaan avaruudesta sekä tähtitieteestä ja sen historiasta (www.observatorio.fi). Osoite: Kopernikuksentie 1, Helsinki. Liikenneyhteydet: raitiovaunut 10 (pysäkki Johanneksen kirkko) ja 2 (pysäkki Eteläranta). Esteetön sisäänkäynti puutarhan portista talon länsipäädystä. Portin saa auki soittamalla ovipuhelimesta numeroon A1. Ilmoittautuminen Liisa Sahalle, puh. 044 3342025 tai sähköpostilla: liisa.saha(at)gmail.com. Mukaan mahtuu 15 henkilöä.

 

Lääkäriluento

tiistaina 2.9. klo 17.30. LT, geriatrian erikoislääkäri Minna Raivio luennoi aiheesta”Muistisairauksia kannattaa tutkia, hoitaa ja kuntouttaa – mitä voin itse tehdä oman muistiniylläpitämiseksi?” Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa, Salomoninkatu 21 B, Helsinki. Luennonjälkeenonmahdollisuuskeskusteluun.

 

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus Helsingissä

tiistaina 30.9. klo 16.30–18. Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B Helsinki.Tervetuloa pohtimaan kilpirauhassairauksiin liittyviä asioita kanssamme. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous

tiistaina 30.9.2014 klo 18.30 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21
B, Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistukitilaisuuden jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään ja sääntöjen määräämät asiat sekä sääntömuutokset.

 

Hyvinvointimessut Vantaan Energia-Areenalla

lauantaina 4.10.2014 kello 10-16. Olemme mukana lokakuussa järjestettävillä Hyvinvointimessuilla Vantaan Myyrmäessä.

 

 KEVÄT 2014

Johdantoluento ja tutustuminen Tove Jansson
juhlanäyttelyyn

Ateneumin taidemuseossa keskiviikkona 4.6. klo 17.00 (paikalla on oltava klo 16.45). Kaivokatu 2, Helsinki. Tove Janssonin syntymästä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta. Ateneumin laaja juhlanäyttely esittelee Janssonin (1914-2001) mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten
pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä muumihahmojen ja -kertomusten
luojana. Johdantoluennolla istut mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Luentoon sisältyy kuvaesitys. Luennon jälkeen voit tutustua
näyttelyyn omaan tahtiin. Ryhmän koko max 30 henkilöä. Opas noutaa
johdantoryhmät museon sisäpihalta vähän ennen johdannon alkua. Ryhmien täytyy
olla valmiina sisäpihalla odottamassa 15 minuuttia ennen varattua
johdantoaikaa. Ilmoittautumiset sirpa.h.carlsson(at)gmail.com tai
iltaisin 050 5581 775.

Itiksen terveyspysäkki

teemana kilpirauhanen ja kilpirauhasviikko tiistaina 27.5., Itiksen kauppakeskuksen Hansasillalla, Hansakuja 4-6, Helsinki. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto tarjoaa ohjausta ja neuvontaa terveyden edistämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Paikalla Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistyksen edustajia klo 10-15.

 

Studia Medicina-yleisöluentotilaisuudet

HY:n lääketieteellinen tiedekunta, HUS ja Biomedicum Helsinki Säätiö järjestävät Studia Medicina-yleisöluentotilaisuuksia Biomedicum Helsingissä, Haaartmaninkatu 8, 00290 Helsinki. Luennoissa käsitellään sekä lääketieteen tutkimusta että käytännön hoitoa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne alkavat kahvitarjoilulla klo 16.00.

”Hyvä muisti, huono muisti” 19.3.2014

Klo 17.00-17.30 professori Timo Erkinjuntti, HUS, HY: Muistipulmia – huoltoon vai hoitoon

Klo 17.30-18.00 professori Timo Strandberg, HUS, HY: Aivoterveydestä arkipäivää

Klo 18.30-19.00 tutkimusprofessori Kiti Müller, TTL: Tiedonkäsittely arjen kiireessä
Yleisökysymykset ja keskustelu

”Naishormonit” 21.5.2014

Tarkempi ohjelma vielä avoin.

”Kuntoilun vaarat” 24.9.2014

Tarkempi ohjelma vielä avoin.

”Aihe avoin” 26.11.2014

Aihe on vielä avoin. Ohjelmaa täydennetään sen vahvistuttua.

Ravintoluento

Järjestämme ravintoluennon tiistaina 11.2.2014 klo 17–19 Pasilan kirjaston auditoriossa, osoite kellosilta 9, 00520 Helsinki. Saliin mahtuu 90 kuulijaa. ETT, ravitsemusasiantuntija Marika Laaksonen luennoi.

 

Mindfulness ja uni, peruskurssi

keskiviikkoisin 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 18.00-20.30, paikka vahvistamatta.

Kurssi sisältää seuraavat osa-alueet: Mitä on unitietoisuus ja uni mindfulness-harjoitusten valossa ja tutkimusten valossa, unien merkitys, unityöskentely, selkounet. Unet, nukkuminen ja terveys. Teoriaa ja harjoituksia. Ohjeita omaan henkilökohtaiseen unityöskentelyyn. Hinta 120 €/henkilö. Jos kurssilaisilla on mielenkiintoa, voidaan lisäksi järjestää retriittityyppinen päivä + yö intensiivi, jolloin voidaan harjoitella lisää opittuja perusasioita. Kurssin vetäjä Heljä Ora MacMentor Oy:stä.

Ilmoittautumiset Sirpa.h.Carlsson(at)gmail.com tai iltaisin 050 55 81 775.

 

Uutisvuodon nauhoitus perjantaina 21.2.2014

Tule mukaan yleisöksi Uutisvuodon nauhoitukseen perjantaina 21.2.2014 klo 11.00–13.00.Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Studion osoite: Yleisradio, Studiotalo, Uutiskatu 5, Länsi-Pasila. Huom! Paikalla, Studiotalon aulassa on oltava jo klo 11.00. Vahtimestari opastaa sitten Uutisvuodon tarjoamille kahveille kahvilaan.

Ilmoittautumiset Liisa Sahalle, puh. 044-3342025 tai sähköpostilla: liisa.saha(at)gmail.com.
Ohjeet nauhoitukseen tuleville:
Kaikkien yleisöksi saapuvien tulee valmistautua todistamaan henkilöllisyytensä.
Paikalle pääsee busseilla 22, 23, 23N ja 59 sekä raitiovaunulla 7, joka menee
läheltä YLE:ä. Varaa aikaa reilusti, jotta löydät perille ajoissa!Jos tulet omalla autolla, voit pyytää YLE:n vahtimestarilta parkkilipuketta mieluiten koko päiväksi nauhoitusta varten, sillä alueella saa varsin helposti sakkolapun, jos pysäköintilupa ja -aika ei ole kunnossa.

 

Vertaistuki-ilta ja luento lääkkeiden käytöstä 20.3.

Torstaina 20.3. klo 16.30-18.00 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki. Illan aluksi proviisori Martina Suominen Yliopiston Apteekista kertoo yleisesti lääkkeiden oikeasta käytöstä ja mahdollisista yhteisvaikutuksista ja lopuksi käy läpi nimenomaan kilpirauhaslääkitykseen liittyviä asioita. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä. Tule mukaan kuulemaan luento, juttelemaan yhdistyksen jäsenten kanssa tai kertomaan toiveesi yhdistyksen toiminnalle. Täällä voit myös kuulla yhdistyksen vertaistukiryhmistä. Mukaan ovat tervetulleita myös ystävät ja omaiset.

Sääntömääräinen kevätkokous

Torstaina 20.3.2014 klo 18.30-20 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, osoite yllä. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

 

Tutustuminen Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseoon
keskiviikkona 21.5.2014

Tule tutustumaan Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseoon Katajanokalle 21.5.2014 klo 15–16.

Helsingin Katajanokalla, Kauppiaankatu 11:ssa sijaitsevan jugendtalon ylimmässä kerroksessa, on Päivikki ja Sakari Sohlbergin koti. Lähes 50 vuotta kestäneen avioliiton aikana heille kertyi runsaasti kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoista esineistöä; osa on perintöä lapsuudenkodeista, osa lahjaksi saatua ja osa itse hankittua.

Päivikki ja Sakari Sohlbergin toivomuksesta asunnosta tehtiin kotimuseo. Lähtökohtana on ollut säilyttää koti sellaisena kuin se heidän eläessään oli. Tämä koti on hyvä esimerkki 1900-luvun porvariskodista, ja se tarjoaa monia elämyksiä henkilö- ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneille vierailijoille.

Museo koostuu kahdesta huoneistosta, jotka on yhdistetty toisiinsa. Pinta-alaa on noin 340 m2. Yhteensä huoneita on 11 sekä keittiö. ”Valman puoleisen asunnon” keittiöön on vierailijoita varten rakennettu näyttelytila, joka jatkuu välieteiseen.

Osoite: Kauppiaankatu 11 A 7, 00160 Helsinki.

Ilmoittautuminen Liisa Sahalle, puh. 044 3342025, tai sähköpostilla: liisa.saha(at)gmail.com. Mukaan mahtuu 15 henkilöä.

 

 

CAMBRIDGE PAINONHALLINTAOHJELMA

Haluatko kohentaa terveyttäsi? Haluatko karistaa kertyneitä kiloja, oli niitä sitten muutama tai enemmän?

Onnistumiseen tarvitset motivaation sekä tuen, jota Cambridge valmentaja voi tuoda. Henkistä sparrausta sekä ohjaamista terveellisempiin ravitsemustottumuksiin.

Cambridge Ohjelma on maailman vanhin ENED (erittäin niukkaenerginen dieetti), joka on myös Duodecimin Käypä Hoito suosituksen mukaista lihavuuden hoitoa. Se rakentuu taso-ohjelmaan, joista jokainen löytää itselleen sopivan tason riippuen elämäntilanteesta sekä pudotettavien kilojen määrästä. Kyseessä ei ole painonpudotus vaan painonhallinta ohjelma, johon sisältyy aina valmennusosio sekä tuotteiden hankinta valmentajalta. Tavoitteena on siis saada paino pysyvästi alas ja oppia syömään lautasmallin mukaisia aterioita. Tuotteet sisältävät kaikki päivän aikana tarvitsemasi hivenaineet, vitamiinit, rasvahapot, proteiinit ja kuidut, joiden avulla painon pudotus on turvallista ja miellyttävää. Kilpirauhasongelmat eivät estä Cambridge Ohjelman avulla painonpudotusta.

 

Tarjous Kilpirauhasyhdistyksen jäsenille:

Aloitustapaaminen (kesto n 60 minuuttia) MAKSUTON (norm. 30 €)

Seurantaistunnot 12 €/kerta (kesto 30 minuuttia)

Tapaamiset räätälöidään yksilöllisesti. Istunnoissa käydään läpi omaan motivaatioon ja painonhallintaprosessiin liittyviä asioita sekä tehdään kehonkoostumusmittaukset.

Vastaanotot Espoossa Leppävaaran kupeessa Perkkaalla (Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 12, 02600 Espoo)

TAI Siikajärvellä (Heinästie 42, 02860 Espoo)

Tervetuloa!

 

Lisätiedot ja aikavaraukset suoraan Cambridge valmentajalle Sari Heerman, puh. 040 840 0042, email sari.heerman(at)hyvinvointisakura.fi

 

SYKSY 2013 MENNEET TAPAHTUMAT

 

Tutustuminen Taidekoti Kirpilään keskiviikkona 18.12.2013 kello 13–14, Pohjoinen Hesperiankatu 7, 00260 Helsinki (keskustasta raitiovaunut 4,10 ja 7A, Hesperiankadun pysäkki).

Tule tutustumaan opastetulle kierrokselle Taidekoti Kirpilään! Mukaan mahtuu 15 henkeä, tilaisuus on jäsenille maksuton.

Taidekoti on lääketieteen lisensiaatti Juhani Kirpilän (1931–1988) entinen koti, missä on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Juhani Kirpilä lahjoitti omaisuutensa Suomen Kulttuurirahastolle ja taidekoti avattiin yleisölle vuonna 1992.

Ilmoittautumiset Liisa Sahalle, puh. 044-3342025 tai sähköpostilla: liisa.saha(at)gmail.com

 

MARRASKUU

 

Kilpirauhassairautta sairastavien lasten perhetapahtuma la 9.11.

Tervetulleita ovat kaikki perheet, joissa on kilpirauhassairautta sairastava lapsi koko Suomen alueelta! Lue lisää tapahtumasta Kilpirauhasliiton internet sivuilta http://kilpirauhasliitto.fi/index.php/arkisto/170-valtakunnallinen-lapsiperhepaiva-vantaalla.html

LOKAKUU

Tervetuloa Aavan terveysluennoille! 

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Aika: tiistai 8.10. klo 17.30-19.30
Paikka: Stoa Helsingin kulttuurikeskus, Itäkeskus, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Ohjelma:
klo 17.30    Tervetuloa ja Lääkärikeskus Aava Pähkinänkuoressa
klo 17.35    Kun muisti pettää
Teija Silén, neurologian erikoislääkäri
klo 18.35    Ravinnon merkitys muistiin ja uudet ravintosuositukset
Reijo Laatikainen, ravitsemusterapeutti
klo 19.30    Tilaisuus päättyy
Aika: tiistai 15.10. klo 17.30-19.30
Paikka: Helsingin Yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki

Ohjelma:
klo 17.30    Tervetuloa ja Lääkärikeskus Aava Pähkinänkuoressa
klo 17.35    Nainen – Pysy terveenä, nauti elämästä
Heidi Nilsson, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
klo 18.30    Osteoporoosi – turhaa terveysmarkkinointia vai vakava vaara?
Matti Välimäki, professori, endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri
klo 19.30    Tilaisuus päättyy
Aika: keskiviikko 23.10. klo 17.30-19.30
Paikka: Helsingin Yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki

Ohjelma:
klo 17.30    Tervetuloa ja Lääkärikeskus Aava Pähkinänkuoressa
klo 17.35    Naisten virtsankarkailun hoito
Tomi Mikkola, dosentti, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
klo 18.30    Lantionpohjan lihakset – Miten treenata ja miksi?
Anu Parantainen, fysioterapeutti
klo 19.30    Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa!

Aavan Terveysluennot

Hyvinvointimessut Vantaan Energia Areenalla la 26.10.2013 kello 10-16.

Messuilla esitellään vapaa-ajan ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, liikuntajärjestöjen tarjontaa ja sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mukana on myös yrityksiä, jotka tuottavat hyvinvointipalveluita. Tule tapaamaan johtokunnan uusia ja entisiä jäseniä, kuulemaan Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen suunnitelmista, kertomaan omia toiveitasi ja hankkimaan tietoa kilpirauhassairauksista. Energia Areena sijaitsee Vantaalla, Myyrmäessä, Rajatorpantie 23, 01600 Vantaa. www.hyvinvointimessut.com

Kulkuyhteydet: M-lähijuna Vantaankosken suuntaan ja bussi 452 Elielinaukiolta Myyrmäkeen.

 

SYYSKUU

 

Vertaistuki-ilta Helsingissä to 26.9. klo 16.30–18.

 

HUB Helsinki, studio-tila, Annankatu 31-33 C, 00100.

 

HUB Helsinki on lyhyen kävelymatkan päässä Kampin metro- ja bussiasemalta. Rautatieasemalta on noin 5 min kävelymatka. Tervetuloa pohtimaan kilpirauhassairauksiin liittyviä asioita kanssamme. Täällä voit myös esittää toiveita esim. vertaistukiryhmistä. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokousto 26.9. klo 18.30

 

HUB Helsinki, studio-tila, Annankatu 31-33 C, 00100 HELSINKI. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

 

TOUKOKUU

MAAILMAN KILPIRAUHASPÄIVÄNÄ lauantaina 25.5.2013

Hub Helsinki, Annankatu 31-33 C, 00100 Helsinki (Kamppi)

AIVOBIC-treenit, Hub Helsingin Studiossa, klo 9 -11

BRIIM Centerissä, eli maailman ensimmäisessä Aivokuntokeskuksessa Personal Brainerina ja Aivobic-ohjaajana toimiva Reidar Wasenius kertoo meille ensin mielen toiminnasta ja siitä miten aivojaan voi treenata. Lopuksi hän vetää meille musiikin tahdissa tehtävät vauhdikkaat Aivobic-treenit. Niiden aikana istut rennosti paikallasi eli harrastat aivoliikuntaa puhtaasti korviesi välissä.

Reidarin lennokkaasti ja pilke silmäkulmassa vetämän esityksen myötä opit kehittämään mielenhallintaasi: Keskittymiskykysi vahvistuu ja opit sulkemaan pois kulloinkin epäoleelliset asiat. Esimerkiksi unohtelu johtuu usein huonosta keskittymiskyvystä ja siihen liittyvästä stressistä. Aivobicin musiikin tahdissa tehtyjen askelkuvioiden avulla opit keskittymään yhteen asiaan kerrallaan – menneitä märehtimättä tai tulevia pelkäämättä.

Tuoksena on se, että et enää unohtele mihin laitoit avaimesi tai miksi juuri astuit huoneeseen. Samalla opit toimimaan tarvittaessa rennosti ja tehokkaasti. Liiankin usein ainoana hyväksyttävänä toimintatapana päälle jäävä moniajo osataan sulkea pois ja korvata kunnon syvällä keskittymisellä. Näin stressi vähenee ja tekemisen tulokset paranevat

Mukaan mahtuu max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautumiset 22.5.2013 mennessä yhdistyksen sihteeri Sirpa Carlsson, sirpa.carlsson(at)addvalue.fi tai iltaisin 050 5581 775

VERTAISRYHMÄN OHJAAJA kurssi, Hub Helsinki Workshop-tila klo 12 – 18

Kurssin tavoitteena on antaa perusvalmiudet vertaistuen ryhmien käynnistämiseen ja ohjaamiseen. Kurssilla käsitellään mm. vertaisryhmän toimintaa ja toimintatapoja, ryhmän vaiheita sekä ryhmän ohjaajan roolia. Kurssin kouluttajana toimii Työnohjaaja, Valmentaja Tuija Rikkonen.

Kurssille mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Ilmoittautumiset 22.5.2013 mennessä tuija.rikkonen(at)gmail.com tai p. 0407362025.

Cambridge Painonhallinta ohjelman maksuton INFO-Tilaisuus

ti 21.5.2013 klo 18-19

Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 12, Espoo

Tilaisuus on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille sekä perheenjäsenille

Valmentajina Cambridge-valmentajat Sari Heerman ja Mikael Heerman.

Tilaisuuuteen mahtuu 7 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset suoraan Cambridge valmentajalle Sari Heerman, puh.040 840 0042, email: sari.heerman(at)hyvinvointisakura.fi

Cambridge Ohjelma on maailman vanhin ENED (erittäin niukkaenerginen dieetti), joka on myös Duodecimin Käypä Hoito suosituksen mukaista lihavuuden hoitoa. Se rakentuu eri tasoihin, joista jokainen löytää itselleen sopivan elämäntilanteeseen sekä suhteessa pudotettaviin kiloihin. Kyseessä ei ole painonpudotus vaan painonhallinta ohjelma, johon sisältyy aina valmennusosio sekä tuotteiden hankinta valmentajalta. Tuotteet sisältävät kaikki päivän aikana tarvitsemasi hivenaiheet, vitamiinit, rasvahapot, proteiinit ja kuidut, joiden avulla painon pudotus on turvallista ja miellyttävää. Kilpirauhasongelmat eivät estä Cambridge Ohjelman avulla painonpudotusta.

Infotilaisuudessa käymme läpi Cambridge Ohjelman taustaa, tasoja sekä yleistä asiaa ruokavalioon ja painonhallintaan liittyen. Cambridge Ohjelman tavoitteena on pysyvä painonhallinta. Lisää tietoa internetistä http://sarijamikaelheerman.nettisivu.org/

Infotilaisuuteen osallistuminen ei sido sinua mihinkään. Kiinnostuneille on mahdollisuus yksilö- tai ryhmävalmennukseen.

Ryhmävalmennusprosessi

Ryhmätapaamisessa aiheena jokin painonhallintaan liittyvä teema, tehdään

henkilökohtaiset punnitukset kehonkoostumusmittarilla ja käydään läpi painonhallinnan motivaatiotekijöitä tulevia viikkoja silmälläpitäen. Ryhmäistuntoprosessiin kuuluu 6 kertaa, tapaamisen kesto on 60 minuuttia. Ryhmäntoteutukseen minimiosallistujamäärä on 3 henkilöä ja maksimi 7 henkilöä.

Tapaamisrytmitys sovitaan ensimmäisellä kerralla ryhmän kanssa yhdessä.

Prosessin hinta on 50 €/hlö (sisältäen 6 tapaamista) + Cambridge Ohjelmaan kuuluvat ateriat.

Yksilövalmennus

Tapaamiset räätälöidään yksilöllisesti. Istunnoissa käydään läpi omaan motivaatioon ja painonhallintaprosessiin liittyviä asioita sekä tehdään kehonkoostumusmittaukset.

Ensimmäisen tapaamisen kesto 60 minuuttia, 25 € + ateriat

Jatkotapaamiset 30 minuuttia, 12 € + ateriat

Tervetuloa tutustumaan korujen kiehtovaan maailmaan!

Järjestämme vierailun Kalevala Korun tehtaalle keskiviikkona 29.5.2013 kello 13.30

Helsingin Pitäjänmäessä, osoitteessa Strömbergintie 4.

Yritysvierailun virallinen ohjelma sisältää yrityksen esittelyn powerpoint -muodossa ja opastetun kierroksen tuotantotiloihin, jonka aikana on mahdollisuus nähdä kuinka korut valmistuvat.

Kierros päättyy tehtaanmyymälään.

Tehtaanmyymälässä on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia: normaalihintaisista eli edelleen tuotannossa olevista Kalevala Korun ja Lapponian tuotteista vierailijat saavat 10% ostoedun.

Turvallisuussyistä tehdaskierroksille voidaan ottaa vain aikuisia, täysi-ikäisiä henkilöitä. Lisäksi on hyvä tietää, että tehtaalla on paljon portaita ja pitkiä käytäviä, joten tehdaskierros ei sovellu liikuntaesteisille tai muutoin huonosti liikkuville henkilöille.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä, retken hinta on 5 € ja se maksetaan käteisellä ennen tehdaskierrosta.

Vierailu kestää noin 1,5 tuntia.

Ilmoittautuminen Liisa Sahalle, puhelin 044-3342025 tai sähköposti liisa.saha(at)gmail.com

HUHTIKUU

 

Cambridge Painonhallinta ohjelman maksuton INFO-tilaisuus

 

ma 22.4. 2013 klo 18-19

 

Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 12, Espoo

 

Tilaisuus on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille sekä perheenjäsenille

 

Valmentajina Cambridge-valmentajat Sari Heerman ja Mikael Heerman.

 

Tilaisuuteen mahtuu 7 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

 

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset suoraan Cambridge valmentajalle Sari Heerman, puh. 040 840 0042, email sari.heerman(at)cambridgeohjelma.fi

 

HUOM ! Toinen tilaisuus 21.5.2013 klo 18-19, jonka alla lisätietoa Cambridge -ohjelmasta

 

 

 

Kevään toinen Mindfulness alkeiskurssi

 

Mindfulness–valmennus kolmena iltana alkaen torstaina 2.5, ke 8.5. ja ke 15.5. klo 18-20, Espoon Leppävaarassa, Stella Solaris 4 krs., Lars Sonckin Kaari 12, Espoo.

 

Hinta 90 €/ henkilö. Minimiosallistujamäärä 6 ja maksimi 10 henkilöä.

 

Tutustutaan Mindfulnessin perusteisiin ja tehdään perusharjoituksia mindfulness – valmentaja Heljä Oran johdolla. Tutkittuja hyötyjä mindfulnessista ovat mm. stressin väheneminen, keskittymiskyvyn paraneminen, unen laadun paraneminen, kivun, pelkotilojen ym. hallitseminen.

 

Ilmoittautumiset 26.4.2013 mennessä helja.ora(at)maccons.fi tai 050 5976927.

Tervetuloa Aavan terveysluennolle!

Aika: tiistai 9.4. klo 17.30-19.30
Paikka: Helsingin Yliopisto, Porthania, Yliopistonkatu 3, 00100 Helsinki
Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA:
KLO 17.30 TERVETULOA JA LÄÄKÄRIKESKUS AAVA PÄHKINÄNKUORESSA
Minna Hoffström, kehitysjohtaja
KLO 17.35 ”AINA AJANKOHTAINEN KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA”
Matti Välimäki, professori, endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri
KLO 18.35 ”TARPEELLINEN JA KIVUTON MAHASUOLIKANAVAN TÄHYSTYS- MILLOIN JA MITEN? ”
Jari Koskenpato, LT, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri
KLO 19.30 TILAISUUS PÄÄTTYY

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus Helsingissä keskiviikkona 27.3. klo 16.30 – 18.00 Pasilan kirjaston auditoriossa, Kellosilta 9, 00520 Helsinki . Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset. Vertaistukikeskusteluissa usein esitettyjä kysymyksiä ovat: milloin lääkäriin, miten sairauden kanssa elää, miten oireita ja omaa oloaan pystyy helpottamaan.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous keskiviikkona 27.3. klo 18.30 Pasilan Kirjaston auditorio. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Mindfulness–valmennus kolmena iltana keskiviikkoisin 6.3, 13.3. ja 20.3. klo 18-20, Coaching Point, Savilankatu 1, Helsinki. Hinta 90 €/ henkilö. Minimiosallistujamäärä 6 ja maksimi 10 henkilöä. Tutustutaan Mindfulnessin perusteisiin ja tehdään perusharjoituksia mindfulness-valmentaja Heljä Oran johdolla. Tutkittuja hyötyjä mindfulnessista ovat mm. stressin väheneminen, keskittymiskyvyn paraneminen, unen laadun paraneminen, kivun, pelkotilojen ym. hallitseminen. Ilmoittautumiset 1.3. mennessä sirpa.carlsson(at)addvalue.fi tai iltaisin 050 5581 775.

Lääkäriluento tiistaina 12.2. klo 18–20. yleislääketieteen erikoislääkäri Päivi Mäkeläinen luennoi aiheesta Kilpirauhanen: toiminta, häiriöt, testit, hoito. Biomedicum, Haartmaninkatu 8, P-kerros, luentosali 2 (170 paikkaa).

 

Luennon materiaalia: http://www.violetlight.fi/Pdf/Kilpirauhanen.pdf

SYKSY 2012

 

Lääkäriluento 10.9.2012
Dosentti Esa Soppi luennoi kilpirauhassairauksista maanantaina 10.9.2012 klo 18-20 Biomedicumissa.

Vertaistuki- ja keskustelutilaisuus to 27.9. klo 16.30 – 18.00
Helsingissä, Töölön kirjasto Topeliuksenkatu 6, Mika Waltari –Sali, 4. krs.

Näin pääset kirjastoon:Bussit: Topeliuksenkadulla 14, 14B, 18, 39, 39A, 41, 45, 53, 205, 503 sekä Mannerheimintiellä 40, 42, 43, 63, 69 ja kaikki Mannerheimintietä liikennöivät seutuliikenteen bussit. Raitiolinjat: 3B, 3T, 4, 7A, 7B, 10. Keskustelussa voit esittää kysymyksiä, kertoa omia ja kuulla muiden kokemuksia. Erityisaiheena suljetut vertaistukiryhmät.

Sääntömääräinen syyskokous to 27.9. klo 18.30
Helsingissä, Töölön kirjasto Topeliuksenkatu 6, Mika Waltari –Sali, 4 krs.

Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Hyvinvointimessut Vantaalla 29.9.2012
Pääkaupunkiseudun kilpirauhasyhdistys mukana Hyvinvointimessuilla Vantaan Energia Arenalla 29.9.2012.

Messuilla esitellään vapaa-ajan ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, liikuntajärjestöjen tarjontaa ja sosiaali-ja terveysalan järjestöjen toimintaa. Mukana on myös yrityksiä, joiden toiminnan ytimessä on erilaisten hyvinvointipalveluiden tuottaminen.Tule tapaamaan johtokunnan uusia ja entisiä jäseniä, kuulemaan Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen suunnitelmista, kertomaan omia toiveitasi ja hankkimaan tietoa kilpirauhassairauksista.

Lisätietoja messuista: www.hyvinvointimessut.com

Method Putkisto Luonnollinen Kasvoklinikka 6.10. ja 13.10 klo 13.00-14.15,
Hietalahdenkatu 8 (Helsinki Pilateksen tilat), (Kampista 0,9 km), ohjaaja Riikka Mannermaa (http://www.riikkamannermaa.fi).

Method Putkisto 3D Luonnollinen Kasvoklinikka antaa sinulle keinot, joilla voit itse vaikuttaa kasvoihisi ja ulkonäköösi luonnollisesti. Sitovat ilmoittautumiset joko sähköpostilla sirpa.carlsson(at)addvalue.fi tai

050 55 81 775 klo 18.00 jälkeen. Maksu yhdistyksen tilille Nordea 137830-205324 ilmoittautumisen jälkeen ennen kurssia. Kurssin hinta 28 € (normaali hinta 62 €).

Helsingin kaupunginteatterin kotimainen komedia ”There is no Harri”, to 1.11. 2012 klo 19 Studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5).
Yhdistyksen jäsenille on varattu 25 lippua (1 lippu/jäsen) hintaan 25 €/lippu (normaali hinta 37 €). Tilaukset sähköpostilla sirpa.carlsson(at)addvalue.fi tai 050 55 81 775 klo 18.00 jälkeen. Maksu yhdistyksen tilille Nordea 137830-205324, viitteeksi oma nimi ja teatteri, liput toimitetaan tilausjärjestyksessä kotiosoitteeseen.

 

 

Vertaistukiryhmät käynnistyvät syksyllä.
Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys käynnistää jäsenilleen neljä vertaistukiryhmää. Omat ryhmänsä on niin kilpirauhassyöpäpotilaille, vajaatoimintaa sairastaville kuin liikatoiminnasta kärsiville. Lisäksi miehille on luvassa oma vertaistukiryhmänsä. Ryhmien vetäjinä toimivat yhdistyksen koulutetut jäsenet, joilla kaikilla on myös oma taustansa kyseisistä kilpirauhassairauksista. Ryhmät kokoontuvat aluksi kahdeksan kertaa ja niihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan enintään kahdeksan osallistujaa. Ryhmien tavoitteena on tukea arkea sairauden kanssa, edistää jaksamista sekä vaihtaa kokemuksia saman elämäntilanteen läpikäyneiden kesken. Voit ilmoittautua ryhmiin (20.12.2012 mennessä) tai kysyä lisätietoja yhdistyksen puheenjohtajalta Tuija Rikkoselta, email tuija.rikkonen(at)gmail.com tai puh 040 736 2025.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan 13.11.2012 alkava ryhmä on täynnä!

Tutustumistarjous Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen jäsenille SHIATSUhoitoon Espooseen!

Shiatsu on japanilainen hoitava, rentouttava kokonaisvaltainen vartalohieronta, jossa huomioidaan sekä keho että mieli. Hoito auttaa esim. lihasjännityksiin, lihaskipuihin, migreeniin, päänsärkyyn, väsymykseen ja stressiin. Hoito tehdään futonpatjalla rennot vaatteet päällä.

Hoitopaikat joko Stella Business Park, Espoo tai Hyvinvointikeskus Sakura Siikajärvi, Espoo.

Tutustumistarjous 60minuutin hoitoon hintaan 45e (norm. 50e).

Varaa aikasi sähköpostilla sari.heerman (at) hyvinvointisakura.fi tai puhelimitse 040 840 0042. Huomioithan, etten ota puheluita asiakashoitojen aikana, joten jätäthän soittopyynnön vastaajaani. Lisätietoa www.hyvinvointisakura.fi

Tulevat tapahtumamme löydät myös KILPI lehdestä.

TERVETULOA MUKAAN!

Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistykseen voit ottaa yhteyttä.

Sähköposti
pkkilpi(at)gmail.com

Postiosoite
Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys ry c/o Suomen Kilpirauhasliitto, Vilhonkatu 4B, 00100 Helsinki

Puheenjohtaja
Tuija Rikkonen

Jäsenasiat
Suomen Kilpirauhasliitto ry:n toimisto, puh. (09) 8684 6550
Sähköpostitse: toimisto(at)kilpirauhasliitto.fi

Muut yhteydenotot:
Yhdistyksemme puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan ma-ke iltapäivisin numerossa 040 546 6173.

 

VUODEN 2012 TAPAHTUMAT

St. Peter Linen Princess Marialla risteily Pietariin, PERUUNTUI!

Lähtö Helsingistä pe 24.8.2012 klo 19, paluu Helsinkiin su 26.8. klo 8. Lauantai Pietarissa.

Hinnat B2 hytti: 286 €/hytti (143 €/hlö 2 hh hytissä). Bussikuljetus: 25 €/hlö (pakollinen viisumittomilla risteilyillä). Puolihoitopaketti: 65 €/hlö (sis. 2 buffet aamiaista ja 2 buffet illallista). Hintoihin lisätään toimistokulut 10 € ja laskutuslisä 5 €.

Varausmaksu 50 € maksetaan viikon sisällä varauksesta, loput kuukausi ennen matkan alkua. Matkalle tarvitaan Passi! Passin voimassaolo vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lisätietoa matkasta ja eri retkivaihtoehdoista saat matkatoimistosta osoitteesta http://stpeterline.com/fi/kohteet/Pietari.aspx.

Ilmottautumiset puh. 05 344 0611, sähköpostitse: natalia.serova(at)monicatours.fi. Ilmottautumisen yhteydessä tarvitaan passin numero ja sen voimassaoloaika sekä syntymäaika. Mainitse varatessasi Kilpirauhasyhdistys! Myös muut matkatoimistovirkailijat ottavat vastaan varauksia. Yhdistyksen yhteyshenkilönä Sirpa Carlsson p. 050 5581 775, iltaisin klo 18 jälkeen tai sirpa.carlsson(at)addvalue.fi.

 

TOUKOKUU 2012

KANSAINVÄLINEN KILPIRAUHASVIIKKO 21
Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys Terveyspysäkillä Itiksen kauppakeskuksen Hansasillalla yhdessä Kilpirauhasliiton kanssa järjestettävässä teemapäivässä, kansainvälisellä kilpirauhasviikolla, torstaina 24.5.2012 klo 11-17 ja 30.5. klo 11-17.

Terveyspysäkki on uudenlainen helsinkiläisten itsehoitokykyä edistävä terveyspalvelu, joka toimii itäkeskuksen kauppakeskuksessa Hansasillalla.

Tietoa löydät myös Terveyspysäkin Facebook sivuilta

 

MAALISKUU 2012

VERTAISTUKI- ja KESKUSTELUTILAISUUS HELSINGISSÄ
torstaina 29.3. klo 16.30 – 18.00

Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset. Vertaistukikeskusteluissa usein esitettyjä kysymyksiä ovat: milloin lääkäriin, miten sairauden kanssa elää, miten oireita ja omaa oloaan pystyy helpottamaan. Johtokunnan jäsenet kertovat yhdistyksen tulevista tapahtumista ja Pietarin-risteilystä. Tervetuloa!

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS HELSINGISSÄ
torstaina 29.3. klo 18.30

Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen. Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat sekä uuden varajäsenen valiinta johtokuntaan, johtokunnasta pois jääneen jäsenen tilalle. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

METHOD PUTKISTO 3D LUONNOLLINEN KASVOKLINIKKA
pe 2.3. ja 9.3. klo 17.30 – 18.45

Kurssi on kahtena peräkkäisenä perjantaina, molempina kertoina 75 min. Paikka Method Putkisto-sali, Tapiolassa, Itätuulenkuja 3 B. Kurssin hinta 42 €. Tämä on edullinen tarjous yhdistyksemme jäsenille.

Osallistujien määrä korkeintaan 15 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset joko sähköpostilla sirpa.carlsson(at)addvalue.fi tai 23.2. klo 18.00 -19.00 välisenä aikana puh. 050 55 81 775. Maksu yhdistyksen tilille ilmoittautumisen jälkeen ennen kurssia. Tervetuloa!

TERVEYSPÄIVÄT, KAMPIN KESKUKSEN HealthExissä, HELSINGISSÄ
torstaina 14.3. klo 12.00 – 18.00

Kampin keskuksen 4.krs (Urho Kekkosenkatu 1, 00100 Helsinki). Mukana tapahtumassa myös Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys. Lisätietoa myös www.healthex.fi. Tervetuloa!

 

VUODEN 2011 TAPAHTUMAT

 

TAMMIKUU 2011

SILMÄLÄÄKÄRIN LUENTO
ti 11.1.2011 klo 18 – 20

Biomedicum, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, Helsinki LL Mika Siuko luennoi kilpirauhassairauksiin liittyvistä silmäoireista. Lopuksi luennoitsija vastaa kysymyksiin. Auditorioon mahtuu 170 henkilöä. Tervetuloa!

 

MAALISKUU 2011
RAVINTOLUENTO
ti 1.3.2011 klo 17 – 19

Itä-Pasilassa Pääkirjaston luentosalissa, Rautatieläisenkatu 8 (sisäänkäynti Kellosilta 9).

Ravitsemustieteilijä, ETT Marika Laaksonen puhuu terveellisestä ravinnosta ja vastaa kilpirauhaspotilaiden ravintoa koskeviin kysymyksiin. Salissa on 90 paikkaa. Tervetuloa!

 

VUODEN 2010 TAPAHTUMAT

 

TAMMIKUU 2010
LÄÄKÄRILUENTO
ke 27.1.2010 klo 18.00 – 20.00
Biomedicum, sali 2, Haartmaninkatu 8, Helsinki
Osastonylilääkäri Vesa Ilvesmäki Päijät-Hämeen keskussairaalasta kertoo kilpirauhassairauksien tutkimuksesta ja hoidosta. Lopuksi luennoitsija vastaa kysymyksiin.

HELMIKUU 2010
VERTAISTUKI- JA KESKUSTELUTILAISUUS, ESPOO
ti 2.2. klo 17.00 – 19.00
Espoon Leppävaaran kirjasto, Akseli-monitoimitila
Tule vaihtamaan kokemuksia ja kuulemaan miten selvitä kilpirauhasen toimintahäiriöiden kanssa.

MAALISKUU 2010
VERTAISTUKI- JA KESKUSTELUTILAISUUS, HELSINKI
ma 29.3. klo 16.00 – 18.00
Kampin palvelukeskuksen ruokasali, Salomonkatu 21 B
Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset. Vertaistukikeskusteluissa usein esitettyjä kysymyksiä ovat: milloin lääkäriin, miten sairauden kanssa elää, miten oireita ja omaa oloaan pystyy helpottamaan.

 

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS
ma 29.3. klo 18.30 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa.
Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen.
Tämä on virallinen kutsu kokoukseen. Sääntöjen mukaisten kevätkokousasioiden lisäksi työjärjestyksessä on uuden puheenjohtajan valinta yhdistykselle sekä uusien varsinaisten ja/tai varajäsenten valinta johtokuntaan. Johtokunnan jäsenenä toimiminen antaa laajan näkökulman kilpirauhassairauksista. Voit kysyä johtokuntalaisten kokemuksista ja uudetkin jäsenet ovat tervetulleita toimintaan mukaan!

 

TOUKOKUU 2010
KANSAINVÄLINEN KILPIRAUHASPÄIVÄ 25.5.
Koko viikko 21 on nimetty kilpirauhasviikoksi.

Viikon aikana pyrimme edistämään tietoisuutta kilpirauhasen toimintahäiriöistä ja sairauden kanssa elämisestä. Tiedotusta teemme yhteistyössä Suomen Kilpirauhasliiton kanssa.

KESÄKUU 2010
PERHETAPAHTUMA Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen suunnittelema toimintapäivä perheille, joissa on yksi tai useampi kilpirauhassairas lapsi, on VALITETTAVASTI JOUDUTTU PERUMAAN vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Mikäli olet kiinnostunut perheiden vertaistukitoiminnasta tai keskustelutilaisuuksista myöhemmin tänä vuonna, lähetä sähköpostia osoitteeseen pkkilpi(at)pkkilpi.org.

Sunnitelmissa oli TAPAHTUMA PERHEILLE, joissa on kilpirauhassairautta sairastava lapsi lauantaina 19.6. Kartanokylpylä Kaisankodissa Espoossa.

Ohjelmaan oli suunniteltu mukavaa yhdessäoloa, keskustelua asiantuntijoiden johdolla, mahdollisuus vaihtaa mielipiteitä ja kertoa omista kokemuksista. Osalle päivästä oli suunniteltu erillisohjelmaa lapsille ja vanhemmille, iltapäivä yhteinen hauskaa pitäen, tervetulleita lapset taaperoista teineihin. Kilpirauhasen sairauteen on helpompi sopeutua, kun siitä saa tarpeeksi oikeaa tietoa ja tapaa muita saman asian kanssa eläviä. Toivomme että vastaavanlainen tilaisuus saadaan järjestettyä myöhemmin.

SYYSKUU 2010
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKI-ILTA, HELSINKI
Ma 27.9. klo 16.30-18
Kampin palvelukeskuksen ravintolassa, Salomonkatu 21 B. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset. Tilaisuuden jälkeen on syyskokous samassa paikassa.

SYYSKUU 2010
YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS
Ma 27.9.2010 klo 18.30
Kampin palvelukeskuksen ravintolassa, Salomonkatu 21 B. Kokouspapereihin voi tutustua klo 18 päättyvän vertaistuki-illan jälkeen.

LOKAKUU 2010
VANTAAN TERVEYSMESSUT
la 9.10.2010 klo 10 – 15
Messut järjestetään Kilterin koululla Myyrmäessä. Teemana on ”Yhdessä terveyteen”. Teeman myötä järjestäjät korostavat yhteisöllisyyden myönteistä merkitystä niin henkiselle kuin ruumiillisellekin hyvinvoinnille. Messujen näytteilleasettajat ovat vantaalaisia tai laajemmin pääkaupunkiseudulta olevia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä. Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksellä on messuilla oma osasto. Messuille on vapaa pääsy.

Näytteilleasettajien osastojen lisäksi tapahtumassa on useita luentoja ja tietoiskuja. Mm. verensokeria, kolesterolia ja kuuloa voi mittauttaa messuilla.

Kilterin koulu sijaitsee Myyrmäessä, aivan Myyrmannin vieressä osoitteessa Iskostie 8. Helsingin suunnasta Myyrmäkeen pääsee M-junalla, Tikkurilasta, Kartanonkoskelta ja Ylästöstä esimerkiksi busseilla 53 ja 55.

MARRASKUU 2010
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKI-ILTA, VANTAA
ti 2.11.2010 klo 17 – 19
Vantaan Myyrmäkitalo, 3. krs. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset.

VUODEN 2009 TAPAHTUMAT

TAMMIKUU 2009
LÄÄKÄRILUENTO KILPIRAUHASEN SAIRAUKSISTA
ke 28.1.2009 klo 18.00 – 20.00
(os. Biomedicum, luentosali 1, Haartmaninkatu 8, Helsinki)
Jäsenille tarkoitettu luento, jonka neljä eteläisen Suomen kilpirauhasyhdistystä järjestää yhdessä.

Osastonylilääkäri Vesa Ilvesmäki Päijät-Hämeen keskussairaalasta kertoo mitä uutta tapahtuu kilpirauhassairauksien tutkimuksessa ja hoidossa. Lopuksi luennoitsija vastaa kysymyksiin. Tervetuloa! Salissa on 295 paikkaa.

 

HELMIKUU 2009
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKI-ILTA, VANTAA
ti 24.2.2009 klo 17.00 -19.00
Vantaan seurakuntayhtymän auditorio, Unikkotie 5 C, Vantaan Tikkurila
Vertaistukitilaisuudet antavat uutta tietoa ja vinkkejä niin kilpirauhasen sairauksiin vasta totutteleville kuin vuosia sairastaneille. Tervetuloa mukaan, toisten kokemukset antavat voimaa jatkaa eteenpäin!

 

MAALISKUU 2009
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKITILAISUUS, HELSINKI
ma 30.3.2009 klo 16.30 – 18.00
Kampin palvelukeskus, Salomonk. 21B

 

Tule tapaamaan kilpirauhasen häiriöiden kanssa tutuiksi tulleita tai niiden kanssa parhaillaan tuttavuutta tekeviä.

ma 30.3. jäsenistön kevätkokous Kampin palvelukeskuksessa klo 18.30 alkaen

HUHTIKUU 2009
KUNTOUTUMINEN JA ASIAKKUUS
ti 14.4.2009 klo 17.30
Kampin palvelukeskuksen juhlasali, Salomonk. 21 B
Aiheesta luennoi valt.lis. Kauko Koivuniemi. Luento järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun pitkäaikaissairaiden ja neurologisten ryhmien yhdistysten kanssa. Juhlasalissa on tehokas ilmastointi, joten varaa huivi tai villatakki päällesi. Luennolle pyydetään saapumaan ilman hajusteita. Tervetuloa!

VUOROVAIKUTUKSEN PARANTAMINEN NLP:N AVULLA
to 14.5.2009 klo 17.00-19.00
Itä-Pasilan Pääkirjaston luentosali, Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9

Haluatko parantaa vuorovaikutusta itsesi, perheesi, ystäviesi tai työtoveriesi kanssa? NLP:n mahdollisuuksista sekä NLP-tekniikoista kommunikaation parantamiseksi ja arjen kokemusten rikastamiseksi kertoo NLP Practitioner, viestintäpäällikkö Tarja Törmänen /Wulff-Yhtiöt Oyj.

SYYSKUU 2009
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKITILAISUUS, HELSINKI
ma 21.9.2009 klo 16.30 – 18.00
Kampin palvelukeskus, Salomonkatu 21 B
Tervetuloa tapaamaan kilpirauhassairauden kanssa tuttavuutta tekeviä. Osa meistä on elänyt sen kanssa kymmeniä vuosia, osa taas on saanut diagnoosin vasta hiljattain. Mukaan ovat tervetulleita myös potilaiden läheiset. Vertaistukikeskusteluissa usein esitettyjä kysymyksiä ovat: milloin lääkäriin, miten sairauden kanssa elää, miten oireita ja omaa oloaan pystyy helpottamaan.

YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS
ma 21.9.2009 klo 18.30
Kampin palvelukeskus, Salomonkatu 21 B
Tämä on virallinen kutsu kokoukseen, jossa käsitellään sääntöjen mukaiset syyskokousasiat ja valitaan yhdistyksen puheenjohtaja. Voit tutustua kokousmateriaaleihin klo 18.00 alkaen kahvin tai teen ääressä.

LOKAKUU 2009
VANTAAN TERVEYSMESSUT MYYRMÄESSÄ
la 3.10. klo 10.00 – 15.00
Terveysmessut järjestetään Kilterin koululla aivan Myyrmäen aseman vieressä. Sinne pääsee M-junalla tai Elielin aukiolta bussilla 452. Yhdistyksen osastolla tapaat meidät ja saat lisätietoa toiminnastamme. Kaksilla edellisillä messuilla saimme uusia tuttavia, joista osa on tullut mukaan muihinkin tapahtumiimme ja mukaan yhdistyksemme toimintaan. Tervetuloa!

ILLAT HIUSGALLERIASSA
ti 13.10. ja ke 28.10. klo 18.00 – 20.00
Aleksanterinkatu 20, Senaatintorin laidalla Ravintola Savotan sisäpihalla. Tarja Sjöberg vetää illat, joihin mahtuu kerralla mukaan 20 yhdistyksen jäsentä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 8.9. – 15.9. arkisin klo 10.00 – 14.00 yhdistyksen numerossa 040 546 6173.

MARRASKUU 2009
KESKUSTELU- JA VERTAISTUKITILAISUUS, VANTAA
ti 3.11. klo 17.00 – 19.00

Myyrmäkitalon kerhotilat 3. kerros (os. Kilterinraitti 6, 01600 Vantaa). Paikka on aivan Myyrmäen aseman vieressä, joten sinne on helppo saapua M-junalla tai Elielin aukiolta bussilla 452. Tule kuulemaan muiden kokemuksia kilpirauhasen sairauksista ja keinoista, miten niiden kanssa elää. Tervetuloa!

SUOMEN KILPIRAUHASLIITON 10-VUOTISJUHLA
la 14.11. klo 12.00 – 16.00
Kinaporin palvelukeskuksessa. Ohjelmassa on kolme lyhyttä lääkäriluentoa, kansanedustaja Tarja Tallqvistin juhlapuhe, musiikkia, rivitanssiesitys, keittolounas ja kakkukahvit. Jo kirjeen alussa mainitun Camilla Schalin-Jäntin kilpirauhanen ja raskaus -luennon lisäksi Hanna Mäenpää kertoo kilpirauhasen syövästä ja Ulla Slama kertoo mitä meidän kaikkien tulisi tietää kilpirauhasesta.

Tarjoilun järjestämistä varten pyydämme mukaan tulijoita ilmoittautumaan 30.10. mennessä liiton toimistoon puh. 09 8684 6550 tai sähköpostilla toimisto(at)kilpirauhasliitto.fi. Esteen sattuessa pyydämme perumaan osallistumisen. Kinapori on Sörnäisten metron lähellä. Kaikki Hämeentietä ja Helsinginkatua ajavat bussit sekä raitiovaunut 7 A ja 7 B, 6 ja 8 kulkevat sen lähelle. Sisäänkäyntejä on kaksi, Kinaporinkatu 9 A ja Hämeentie 58-60.

JOULULEHDET – LUKEMISTOA KANSALLE
Postimuseossa Joululehdet – lukemistoa kansalle -näyttely 19.11.2009 – 5.1.2010. Yhdistyksemme jäsenille sisäänpääsymaksu puoleen hintaan ilmoittamalla kassalle, mistä yhdistyksestä on.

VUODEN 2008 TAPAHTUMAT

TAMMIKUU 2008
LÄÄKÄRILUENTO
keskiviikkona 16.1.2008 klo 17.00 – 18.30
Biomedicum, luentosali 1 (Haartmaninkatu 8)
Aloitamme 10. juhlavuotemme professori Matti Välimäen luennolla kilpirauhasen sairauksista. 45 minuutin luennon jälkeen on 45 minuuttia aikaa kysymyksille. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Saliin mahtuu 295 henkeä. Tervetuloa!

TAMMIKUU 2008
KESKUSTELUTILAISUUS kilpirauhasen liikatoiminnasta
maanantaina 28.1.2008 klo 17.00 – 19.00
Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa (Salomonkatu 21 B)

Liikatoiminnan syyt, oireet ja hoito herättävät monia kysymyksiä, joita on hyvä pohtia vertaisryhmässä. Tervetuloa!

MAALISKUU 2008
KESKUSTELUTILAISUUS kilpirauhasen vajaatoiminnasta
tiistaina 4.3.2008 klo 17.00 – 19.00
Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa (Salomonkatu 21 B)
Vajaatoiminta hiipii huomaamatta – väsyttää, paleltaa, paino nousee, ei jaksa innostua mistään, masentaa. Diagnoosi ja hoidon aloitus on usein helpotus. Tule tapaamaan samojen oireiden kanssa tutuiksi tulleita!

MAALISKUU 2008
KESKUSTELUTILAISUUS kilpirauhassairauksista
torstaina 27.3.2008 klo 16.30 – 18.00
ennen kevätkokousta

Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa (os. Salomonkatu 21 B). Vertaisryhmässä on helppo kertoa epävarmuudestaan ja peloistaan, kuulla sairaudesta jo toipuvien tai juuri diagnoosin saaneiden tuntemuksia. Tervetuloa!

Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous torstaina 27.3. klo 18.30 alkaen Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa (os. Salomonkatu 21 B, Helsinki).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät kevätkokousasiat. Kokousasiakirjat jaetaan ennen kokouksen alkua.
Tervetuloa!
Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys ry, johtokunta

HUHTIKUU 2008
POTILAAN OIKEUDET
maanantaina 7.4.2008 klo 17.30 – 19.00
Luennoitsijana on HUS:n potilasasiamies Maarit Väisänen-Sotka, Kampin palvelukeskuksen juhlasalissa (Salomonkatu 21 B, Helsinki). Luento järjestetään yhdessä helsinkiläisten potilasjärjestöjen kanssa. Tervetuloa!

HUHTIKUU 2008
ILTA HIUSGALLERIASSA
torstaina 24.4.2008 klo 18.00 – 20.00
os. Aleksanterinkatu 20, Senaatintori, ravintola Savotan sisäpiha. Illan emäntä Minna Pernu kertoo hiuspohjan ja hiusten hoidosta. Kilpirauhasen häiriöthän vaikuttavat niihin. Mukaan mahtuu nyt 40 ensin ilmoittautunutta yhdistyksen jäsentä. Ilmoittautumiset ma 7.4. ja to 10.4. klo 12 – 15 joko tekstiviestillä tai soittamalla puheenjohtaja Kirsti Hänniselle numeroon 040 546 6173. Jos tulijoita on enemmän kuin paikkoja, voimme järjestää uuden illan syksyllä. Tervetuloa!

SYYSKUU 2008
KESKUSTELUTILAISUUS
maanantaina 15.9.2008 klo 17.00 – 19.00
Espoossa Leppävaaran kirjaston Akseli-monitoimitilassa, os. Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu 3-9. Tule vertaisryhmään tapaamaan samojen oireiden kanssa tutuiksi tulleita. Toisten kokemukset ja tuki auttavat aina eteenpäin. Tervetuloa!

SYYSKUU 2008
KESKUSTELUTILAISUUS
torstaina 25.9.2008 klo 16.30 – 18.00
Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonk. 21B. Kutsumme koolle vertaisryhmän vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia kilpirauhasen toimintahäiriöistä ja niiden vaikutuksesta elämään. Tervetuloa!

Sääntömääräinen syyskokous to 25.9. klo 18.30 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa

LOKAKUU 2008
VANTAAN TERVEYSMESSUT
lauantaina 4.10.2008 klo 10.00 – 15.00
Tikkurilassa Laurea-ammattikorkeakoululla
os. Ratatie 22, 01300 Vantaa
Olet tervetullut tutustumaan meihin ja messuilla jakamaamme tietoon.

 

LOKAKUU 2008
RAVINTOLUENTO
torstaina 9.10.2008 klo 17.00 – 19.00
Itä-Pasilassa Pääkirjaston luentosalissa Rautatieläisenkatu 8 (sisäänkäynti Kellosilta 9). Liitto tukee tapahtumaa.

Tilaisuudessa puhuu terveellisestä ravinnosta ja vastaa kilpirauhaspotilaiden ravintoa koskeviin kysymyksiin ravitsemustieteilijä Marika Laaksonen, joka pian väittelee perimän ja ravinnon yhteyksistä kalsiumin aineenvaihduntaan ja luun mineraalitiheyteen. – Salissa on 90 paikkaa. Tervetuloa!

 

MARRASKUU 2008
Psykiatri Johan Spoov luennoi aiheesta
KILPIRAUHANEN JA PSYYKE
torstaina 13.11.2008 klo 17.00 – 19.00
Biomedicum, Haartmaninkatu 8, sali 2, P-kerros. Salissa on 154 paikkaa.

Kilpirauhasen toiminnan häiriöt vaikuttavat myös mieleen. Tule kuulemaan millä tavoin ja kuinka näiden oireiden kanssa selvitä.

 

 

 

Sääntömääräinen syyskokous torstaina 13.10.2016 klo 18.15 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B Helsinki. Kokousmateriaaleihin voi tutustua klo 18.00 päättyvän vertaistilaisuuden jälkeen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

Helsingissä jäsenilta torstaina 23.3. klo 17–18.15 Kampin palvelukeskuksen ruokasalissa, Salomonkatu 21 B. Helsingin Metropolian jalkaterapeuttiopiskelijat kertovat meille, missä asioissa jalkaterapeutti voi olla avuksi, jalkojen omahoidosta sekä jalkaterapian mahdollisuuksista. Voitte myös esittää kysymyksiä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kilpirauhasen diagnoosin saaneille, heidän läheisilleen tai aiheesta kiinnostuneille. Kahvia, teetä ja pikku purtavaa. Ei ilmoittautumista.

Takaisin ylös