Opinnäytetyöyhteistyö

Opinnäytetyö Uudenmaan Kilvelle?

Etsimme tällä hetkellä opinnäytetyön tekijää Uudenmaan Kilvelle. Opinnäytetyön tuotoksena olisi määräaikainen elämäntaparyhmä kilpirauhassairaille. Ryhmä kokoontuisi kevään 2024 aikana ja opiskelija suunnittelisi ryhmän toiminnan, toimisi ryhmän vetäjänä ja suorittaisi lopuksi ryhmän arvioinnin. Opinnäytetyön on suunnattu sairaanhoitaja- tai fysioterapeuttiopiskelijoille tai opinnäytetyö voidaan tehdä monialaisena yhteistyönä.

Jos kiinnostuit opinnäytetyöstä, ole yhteydessä hankekoordinaattori Jonna Marttiseen, jonna.marttinen[at]uudenmaankilpi.fi tai 044 237 5625.

Muita esimerkkejä opinnäytetyön aiheeksi

  • Kilpirauhassairaan potilaan polku Uudellamaalla
  • Minkälaista tukea vasta sairastunut kilpirauhaspotilas saa /
    tarvitsee Uudellamaalla?
  • Kilpirauhassairaan läheisen kokemukset ja tuen tarve
    Uudellamaalla
  • Uudenmaan kilpirauhassairaiden vertaistukiryhmien ohjaajien ja
    vapaaehtoisten kokemuksia ja kehittämisideoita
  • Elämäntapojen vaikutus kilpirauhassairauksissa Uudellamaalla
  • Millaista on laadukas jäsentoiminta Uudenmaan Kilpi –
    yhdistyksessä
  • Hedelmättömyysongelmat kilpirauhasen vajaatoimintaa
    sairastavilla Uudellamaalla

Työharjoitteluun Uudenmaan Kilvelle?

Tarjoamme Uudenmaan Kilvellä harjoittelupaikkoja sosiaali- ja hoitotyön opiskelijoille sekä aiheita opinnäytetyöhön.

Uudenmaan Kilvellä harjoittelija voi oppia kilpirauhas- ja lisäkilpirauhassairauksista perehtymällä videoituihin lääkäriluentoihin ja muihin asiantuntijaluentoihin, Kilpi-lehteen ja sairauskohtaisiin esitteisiin ja tutustumalla edellä mainittuja sairauksia sairastaviin henkilöihin ja heidän läheisiinsä. Materiaalia löytyy www.uudenmaankilpi.fi- ja www.kilpirauhasliitto.fi -sivustojen lisäksi muusta yhdistysten käyttöön
tarkoitetusta materiaalista.

Harjoittelija voi oppia erilaisten vertaisryhmien toimintaa, tapaamisten suunnittelua ja valmistelua. Niihin liittyvät kauden tapaamisten teemoitus, vierailevien luennoitsijoiden sopiminen, tilavaraukset, ilmoitusten ulkoasu ja teksti (lehdissä ja verkossa), ryhmän ilmoitusten ja muun materiaalin vienti alueellisiin terveyskeskuksiin ja apteekkeihin. Harjoittelija voi oppia, miten alueellisia tai sairauskohtaisia ryhmiä ohjataan (esim. 1 kerta/kk, 2-3 h/kerta). Asiaan liittyy ryhmän tapaamisen aloitukset ja lopetukset, keskustelun ohjaaminen, tarjottavista ja mahdollisista vierailijoista huolehtiminen ja toiminnan vaikuttavuuden mittaaminen.

Harjoittelija voi oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan virkistystapahtuma (esim. retki luontoon ja makkaranpaisto tai ohjattu jumppatuokio) yhdessä vertaisryhmän kanssa. Harjoittelija voi oppia järjestötoimintaa, vapaaehtoistoimintaa ja yhdistyksen hallintoa ja päätöksentekoa. Hän voi opiskella myös yhdistyksen sääntöjä ja yhdistyslakia. Vierailemalla mm. yhdistyksen hallituksen kokouksessa hän voi oppia hallitustyöskentelyä. Harjoittelija voi oppia toiminnan kirjallista arviointia ja raportointia.
Vertaisryhmien osallistujat arvioivat vertaisryhmän toiminnan ja vaikutukset. Harjoittelija kirjoittaa vapaamuotoisen kertomuksen alueellisen ryhmän kauden toiminnasta ja ajatuksia ryhmän ohjaamisesta ja siitä, miten harjoittelu on tukenut hänen opintojaan.

Opiskelijalle nimetään ohjaaja, joka ohjaa hänen oppimistaan, käy keskustelut asetetuista tavoitteista ja niiden saavuttamisesta harjoittelun aikana.

Uudenmaan Kilpi ry

Uudenmaan Kilpi ry (aiemmin Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistys) on toiminut vuodesta 1998 ja kuluneina vuosina olemme kehittäneet toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Nykyään toiminta-alueemme on koko Uusimaa. Jäsenten yhdenvertaisen kohtelun toteuttamiseksi pyrimme järjestämään toimintaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toimimme vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksessämme on yli 2 000 jäsentä, lähes kaikista alueen kunnista. Saadun testamenttilahjoituksen turvin yhdistys myöntää
apurahoja/stipendejä yhdistyksen jäsenille opiskelu-, opinnäyte-, koulutus-, kulttuuri- ja tutkimustoimintaan. Apurahan suuruus on 80 % kokonaiskustannuksista, kuitenkin enintään 1 000 euroa. Lisätietoja Seppo Stèn –rahastosta yhdistyksemme nettisivuilta.

Kilpi- ja lisäkilpirauhassairaudet

Kilpirauhas- tai lisäkilpirauhassairauksia on Suomessa yli 350 000 (Kela 2021). Kyse on kansansairaudesta vakavine riskeineen. Kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyy riski sairastua mm. diabetekseen, suolistosairauksiin sekä sydän- ja verisuonisairauksiin. Liikatoiminnalla on yhteyttä vakaviin sydän- ja verisuonisairauksiin.
Lisäkilpirauhassairaudet vaikuttavat mm. munuaisten toimintaan heikentävästi. Lisäksi kaikkiin näihin sairauksiin voi liittyä työ- ja toimintakykyä alentavia psyykkisiä oireita. Kilpirauhassairaudet ovat yleensä elinikäisiä sairauksia, johon myös ikä ja elämänvaiheet kuten raskaus ja vaihdevuodet vaikuttavat. Pitkäaikaiset sairaudet heijastuvat sairastuneiden läheisiin. Tietoa ja tukea tarvitaan vuosikymmenten ajan.

Uudenmaan väestö muodostaa noin 30 % koko Suomen väestöstä, joten karkeasti voidaan arvioida, että sairausryhmämme Uudellamaalla on jopa lähes 100 000 henkilöä.

Tervetuloa harjoittelemaan ja opinnäytetyötä tekemään Uudenmaan Kilpi ry:lle!

Jos kiinnostuit, voit olla yhteydessä Uudenmaan Kilven hallituksen puheenjohtajaan: sirpa.h.carlsson(at)gmail.com

Takaisin ylös