Kilpirauhasliiton podcast-sarja: Kokemuksia kilpirauhasesta – kohti parempaa hoitoa

Kokemuksia kilpirauhasesta – kohti parempaa hoitoa -podcast-sarjassa keskustellaan Salla Saarisen luotsaamana erilaisista kokemuksista kilpirauhassairauden kanssa elämisestä ja terveyspalvelujen käyttämisestä. Mikä on toiminut hyvin, mikä ei niinkään? Mitä voitaisiin tehdä, jotta kilpirauhassairauksien hoidon laatu paranisi, sairastuneiden omien kokemusten perusteella? Jaksot ovat noin vartin mittaisia.

Sivun alaosasta pääset antamaan palautetta jaksoista.

 


 

Jakso 1: Mitä hyötyä on kilpirauhashoitajasta?

 

Kilpirauhashoitaja on nimike, jota ei yleisesti käytetä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa. Olisiko kilpirauhashoitajan vastaanotolle tarvetta?

 

Tässä jaksossa Inga ja Jaana keskustelevat Sallan johdolla omien kokemustensa perusteella, mitä hyötyä heille olisi aiemmin ollut tai tulevaisuudessa olisi kilpirauhashoitajan avusta. Mitä jos kaikki sujuu suhteellisen tasaisesti, tai mitä jos tipahtaa pohjalle? Entä millaista voi olla raskaus liikatoimintaisena? Jaksossa puhutaan kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja Basedowin taudista.
 

Lue podcast tekstimuodossa »

 Jakso 2: Mistä on ollut apua?

Kilpirauhasen vajaatoiminnassa joutuu joskus etsimään kovastikin apua, jotta saa vointinsa jälleen hyväksi. Millaiset ponnistukset tuottavat tulosta? Miten psyyke ja parisuhde liittyvät näihin sairauksiin?

 

Tässä jaksossa Piia ja Teija keskustelevat Sallan johdolla omien kokemustensa perusteella, mitkä ovat olleet heidän selviytymisensä kannalta tärkeimmät oivallukset ja teot. Mitä jos jäädään pidemmäksi aikaa vuoristorataan? Jaksossa puhutaan kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja kilpirauhassyövästä.
 

Lue podcast tekstimuodossa »Jakso 3: Elämänlaatu – mitä väliä?

Kuinka paljon kilpirauhasen vajaatoiminta voi vaikuttaa elämänlaatuun?

Tässä jaksossa Raili ja Satu keskustelevat Sallan johdolla, mitä heidän omien kokemustensa perusteella voivat olla Kilpirauhasliiton vuonna 2023 julkaisemassa tutkimuksessa nousseet kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien ongelmat elämänlaadussa. Kyselyssä käytettiin 15D-elämänlaatumittaria ja vastaajia oli 2926. Jaksossa puhutaan kilpirauhasen vajaatoiminnasta sekä mm. sydänoireista. Kenelle nostetaan hattua?
 

 

Kuuntelitko Kokemuksia kilpirauhasesta – kohti parempaa hoitoa -podcastit? Mitä ajatuksia heräsi?

TÄSTÄ PÄÄSET VASTAAMAAN (anonyymi vastauslinkki)

Kiitos palautteesta!

Takaisin ylös