Päijät Kilpi ry:n JÄSEN- / VERTAISTAPAAMISET on tarkoitettu eri-ikäisille ja sairauden eri vaiheessa oleville ja heidän läheisilleen. Tilaisuudet ovat yleensä avoimia tilaisuuksia, joihin kaikki ovat tervetulleita, mutta toisinaan järjestetään myös suljettuja ryhmiä. Jäsenistö saa tiedon tulevista tapahtumista ja tapaamisista kotisivuilla, KILPI-lehdestä, sähköpostitse  ja Facebook-sivuilta.

Tapaamisten tavoitteena on lisätä voimavaroja ja luoda mahdollisuus kokemusten jakamiseen muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Vertaistuki antaa tilaisuuden arvioida, mitkä seikat omassa elämässä, voimavaroissa, sairaudessa ja sen kanssa selviytymisessä yhdistävät tai erottavat muista vastaavia tilanteita läpikäyneistä. Jokaisella on olemassa sisäisiä voimavaroja, jotka on mahdollista saada käyttöön.

Tapaamiset ovat osallistujien näköisiä ja niiden ohjelma on rakennettu yhdessäolon ja kokemusten vaihdon ympärille. Keskustelu on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Tapaamisissa voi olla oma teema ja asiantuntija paikalla.

Uusia ryhmiä on mahdollista perustaa, myös muille paikkakunnille kuin Lahteen, mikäli tarvetta ja vapaaehtoisia vetäjiä löytyy.

Eikö alueellasi ole vertaistukiryhmää, mutta haluaisit päästä juttelemaan sairaudestasi vertaisten kanssa? Olethan huomannut kaikille avoimet vertaischatit, joihin kuka tahansa voi ottaa osaa asuinpaikastaan riippumatta? Tälllä hetkellä chatteja on tarjolla kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville nuorille, työikäisille sekä kilpirauhasen syöpään sairastuneille. Näet tulevat chatit, niiden teemat ja ajankohdat täältä.

Tutustu myös Liiton kurssitoimintaan!

Takaisin ylös