Vertaistukea puhelimitse

Tukipuhelin päivystää arkitorstaisin klo 18–21 numerossa 050 400 6800.

Tukipuhelin tarjoaa sinulle kuuntelijan ja mahdollisuuden jakaa oma kokemuksesi jo pidempään sairastaneen henkilön kanssa. Tukipuhelimeen vastaavat vapaaehtoiset toimivat tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin oman elämänkokemuksensa kautta. Vertaisuudessa jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Tukipuhelinpäivystäjiltä ei edellytetä terveyden- tai sairaanhoidon koulutusta, mutta heidät on koulutettu tehtäväänsä.

Vuonna 2023 tarjoamme teemailtoja kilpirauhasen syöpää, kilpirauhasen liikatoimintaa sekä lisäkilpirauhasen liikatoimintaa sairastaville. Alla mainittuina päivinä voit olla varma, että puhelimeen vastaa vertainen juuri mainittuja sairauksia sairastaville. Muina ajankohtina vastaajana on pääsääntöisesti vertainen kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville.

Syksyn 2023 tulevat teemaillat tukipuhelimessa:

  • 31.8.     lisäkilpirauhasen liikatoiminta
  • 14.9.      kilpirauhasen liikatoiminta
  • 12.10.  kilpirauhassyöpä
  • 9.11.    kilpirauhasen liikatoiminta
  • 30.11   lisäkilpirauhasen liikatoiminta

Neuvontaa ja ohjausta puhelimitse ja sähköpostitse

Sairaanhoitaja vastaa neuvontanumerossa 044 788 8899 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17-19.

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen neuvonta@kilpirauhasliitto.fi. Viesteihin pyritään vastaamaan viikossa.

Voit keskustella sairauteesi ja hoitoosi liittyvistä asioista ja saada neuvontaa ja ohjeistusta. Emme kuitenkaan voi ottaa kantaa esimerkiksi hoitolinjauksiin tai lääkkeiden annosteluun, jotka ovat potilaan ja lääkärin välinen asia.

Takaisin ylös