Osallistava tiedeviestintä, pelillisyys ja Kilpiluotsit kilpirauhassairaiden opastajina ja hyvinvoinnin edistäjinä

Kolmivuotinen OPET ja OPIT -hanke käynnistyi toukokuussa 2022. Hanke tähtää siihen, että tutkittuun tietoon perustuva yleinen tietämys kilpirauhassairauksista kasvaa.  Hankkeessa tuodaan verkkoviestintäympäristöön eri keinoin nykyistä enemmän tutkittua tietoa kilpirauhassairauksista, ensisijaisesti kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Kohderyhmänä ovat myös terveydenhuollon opiskelijat ja ammattilaiset, jotka voivat hyödyntää hankkeen antia oppilaitoksissa ja myöhemmin työelämässä.

Taustatukena hankkeessa on moniammatillinen asiantuntijaverkosto. Hankkeen aineistoihin sisällytetään pelillisyyttä, joka helpottaa ja aktivoi tiedon vastaanottamista. Hankkeessa tuotetut materiaalit näkyvät Kilpirauhasliiton verkkosivustolla ja some-kanavissa.

 

 

Uudet vapaaehtoistoimijat, Kilpiluotsit

Hankkeen myötä Kilpirauhasliittoon on luotu uusi vapaaehtoistoimintamuoto, Kilpiluotsit. Kilpiluotsit saavat perehdytyksen, joka antaa valmiudet toimia kilpirauhassairaiden hyvinvointia edistävän, luotettavan tiedon sanansaattajina ja osallistua monikanavaisesti keskusteluihin verkkoviestintäympäristössä.

Lisätietoja hankkeesta ja Kilpiluotsi-toiminnasta löydät täältä: https://youtu.be/LAgoS433rJE
Uudeksi Kilpiluotsiksi voi ilmoittautua milloin vain – tervetuloa mukaan!

 

Yhteystiedot:

OPET ja OPIT -hankkeen viestintäkoordinaattori:
Leena Rechardt
leena.rechardt@kilpirauhasliitto.fi
puh. 045 788 43411

 

Hankkeen pääsomelähettiläs:
Iida Koivula
iida.koivula@hotmail.com

Takaisin ylös